Računalništvo, telefonija
20.07.2017 12:06
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Turist, ki je za selfie tvegal preveč in povzročil ogromno škodo

Zbirka umetniških del pred uničenjem.
Zbirka umetniških del pred uničenjem.

Sebki so se v zadnjih nekaj letih močno zasidrali v naša življenja, saj ga ni trenutka v dnevu, ko ne bi kdo kakšnega posnel. Zaradi tega vse več uporabnikov s sabo nosi tako imenovane selfie palice in druge podobne pripomočke, ki zajemanje sebkov naredijo še bolj zanimivo. Za nekega turista v losangeleški galeriji pa se je podvig s sebkom končal precej klavrno, saj je umetniku Simonu Birchu v zgolj nekaj sekundah povzročil za okoli 175 tisoč evrov škode.

Nerodni turist se je želel fotografirati z eno od razstavljenih umetnin, pri tem pa se je nesrečno naslonil na enega od razstavljenih umetnostih del. Ker so bila umetniška dela postavljena eno zraven drugega, je povzročil domino efekt oziroma je padec enega »objekta« povzročil še padec drugih. S tem je nepreviden turist v zgolj nekaj sekundah povzročil ogromno finančno škodo. Še bolj pa umetnika Simona Bircha boli to, da so bile uničene izjemne umetnine. Stroške bo moral obiskovalec po vsej verjetnosti povrniti sam.

Nesrečen »podvig« obiskovalca v losangeleški galerij si lahko ogledate na videoposnetku na spletni povezavi http://bit.ly/Simon-Birch-Galerija. Če boste tudi sami kaj poskušali zajeti sebek vam priporočamo, da se pred tem prepričajte, ali ga lahko zajamete varno in brez tveganja, da bi pri tem kaj uničili.


Prijavi napako v članku