Strojna oprema
29.03.2021 13:08
Posodobljeno 5 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi General Motors bi sprejemal bitcoine

Plačevanje v bitcoinih postaja vse bolj priljubljeno.
Plačevanje v bitcoinih postaja vse bolj priljubljeno.

Nedavno je podjetje Tesla napovedalo, da bo za nakup svojih avtomobilov pričelo prejemati plačila v bitcoinih. Kupci, ki želijo avtomobil podjetja Tesla plačati z bitcoinom, bodo imeli možnost skeniranja QR kode svoje digitalne denarnice ali pa bodo za izvedbo plačila kopirali in prilepili naslov svoje bitcoin denarnice. Možnost plačila pa je trenutno mogoče izvesti zgolj z uporabo kriptovalute Bitcoin.

Kot kaže, so se za bitcoine ogreli tudi pri konkurenčnem podjetju General Motors. Tudi ta ameriški velikan razmišlja o možnosti, da bi kupcem ponudil možnost plačevanja avtomobilov v bitcoinih. Gre namreč za digitalno valuto, ki jo sprejemajo že vsa večja podjetja in organizacije, kot so MasterCard, Microsoft in AT&T ter celo banka Bank of New York Mello. To v praksi pomeni, da bodo kupci s priljubljeno kriptovaluto lahko kupovali avtomobile blagovnih znamk Cadillac, Chevrolet, Hummer, GMC, Holden in Buick.

Pri tem je treba opozoriti, da morajo biti kupci pri vnosu bitcoin naslova ali zneska, ki ga je treba plačati, nadvse previdni. Transakcij s kriptovalutami namreč ni mogoče preklicati. Plačila z bitcoinom je sicer mogoče podaljšati za en dan ali več, a v tem obdobju je lahko vrednost kriptovalute bistveno nižja od vrednosti ob nakupu. Kljub temu so mnogi prepričani, da je to način plačevanja prihodnosti.


Prijavi napako v članku