Računalništvo, telefonija
27.07.2017 14:48
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu je tablica, ki jo je mogoče zložiti v telefon!

Tablične računalniki bomo kmalu lahko zložili v pametne mobilne telefone.
Tablične računalniki bomo kmalu lahko zložili v pametne mobilne telefone.

Prek kratkim smo poročali o tem, da je podjetje Lenovo na lastni konferenci Lenovo Tech World predstavilo prototip upogljivega pametnega mobilnega telefona Cplus, ki ga lahko nosimo kot običajno pametno ročno uro (http://bit.ly/Lenovo-CPlus-RN). Novost za prikazovanje slik sicer uporablja 11-centimetrski oziroma 4,35-palčni zaslon AMOLED, piko na i pa daje še zanimivo ohišje iz trpežne umetne mase. Zanimanje obiskovalcev konference pa je pritegnil tudi tablični računalnik, ki ga je mogoče zložiti v pametni mobilni telefon. Naprava dejansko predstavlja kompromis med uporabnostjo tabličnega računalnika in priročnostjo pametnega mobilnega telefona.

Prototipu tabličnega računalnika Lenovo, ki ga lahko zložimo v pametni mobilni telefon, je bila dodeljena oznaka Folio. Ko uporabnik novost uporablja v vlogi tablice ima za prikaz slik na voljo zaslon z 19,8-centimetrsko oziroma 7,8-palčno diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.440 slikovnih točk, ko pa tablico zloži v pametni mobilni telefon pa je za prikaz slik na voljo zaslon s 14-centimetrsko oziroma 5,5-palčno diagonalo, pri tem pa se prikazana vsebina samodejno prilagodi novi dimenziji zaslona. Za tekoče delovanje tablice skrbi zmogljiv procesor Snapdragon 800, celoto pa združuje mobilni operacijski sistem Android z nekoliko prilagojenim grafičnim vmesnikom.

Čeprav podjetje Lenovo ni razkrilo datuma pričetka prodaje upogljivega tačičnega računalnika Folio upajmo, da se bo to zgodilo že v teku naslednjega leta. Hkrati smo tudi prepričani, da bi tovrstne tablice ob zmerni ceni šle v prodajo kot za stavo, saj z nakupom ene naprave dejansko dobimo dve.


Prijavi napako v članku