Računalništvo, telefonija
23.04.2018 07:34

Deli z drugimi:

Share

Tu je še boljši stroj za recikliranje pametnih mobilnih telefonov iPhone!

Robot Apple Daisy lahko vsako uro reciklira do 200 mobilnih telefonov iPhone.
Robot Apple Daisy lahko vsako uro reciklira do 200 mobilnih telefonov iPhone.

Vsako leto 22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje. S številnimi dogodki aktivisti v teh dneh po vsem svetu sporočajo vladam in podjetjem, da Zemlja v hitrem industrijskem razvoju ne čaka, ampak da so ukrepi za trajnostni razvoj planeta nujni. Tega se očitno dobro zavedajo pri podjetju Apple, saj so za njihov prispevek k zmanjševanju onesnaženja in ponovni uporabi surovin pripravili drugo generacijo njihovega robota za recikliranje odsluženih pametnih mobilnih telefonov iPhone.

Robot za recikliranje mobilnih telefonov iPhone z oznako Daisy samodejno loči vse sestavne dele mobilnega telefona, kar pomeni, da so takoj nared za reciklažo. Pri recikliranju Apple poskrbi, da se reciklirajo tudi dragocene kovine, kot so na primer kobalt in litij iz baterij, zlato in baker iz fotoaparata ali srebro in platina z osnovne plošče. Za ta namen robot uporablja kar 29 robotskih rok, pri čemer je bila vsaka robotska roka zasnovana na način, da razstavi posamični del mobilnega telefona.

S pomočjo robota za recikliranje Daisy lahko Apple vsako uro reciklira do 200 naprav, kar pomeni, da lahko na letni ravni reciklira do 1,7 milijonov pametnih mobilnih telefonov iPhone. Pri tem velja še omeniti, da lahko Applov robot za recikliranje samodejno razstavi do kar devet različnih modelov pametnih mobilnih telefonov iPhone. Kako se robot za recikliranje pametnih mobilnih telefonov iPhone Daisy obnese v praksi, pa si oglejte na spodnjem videoposnetku.


Prijavi napako v članku