Računalništvo, telefonija
30.07.2017 09:09
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu je eden najboljših pomnilniških ključev USB!

Tu je eden najboljših pomnilniških ključev USB!
Tu je eden najboljših pomnilniških ključev USB!

Verjetno ste opazili, da so skorajda že vse novejše mobilne naprave opremljene z vmesnikom USB-C, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša vrsto izboljšav. Novost je namreč na obeh straneh enaka, kar pomeni, da nam ni treba preverjati, ali je odprtina postavljena pravilno ali »na glavo«. Novi priključek USB 3.1 (USB-C) je za nameček še precej manjši od njegovega predhodnika, zato je še toliko bolj uporaben.

Ker pa imajo različne naprave različen priključek, so se pri podjetju Silicon Power odločili za pripravo posebnega pomnilniškega ključa USB, ki nas zagotovo ne bo nikoli pustil na cedilu. Ta namreč za priklop na osebni računalnik ali mobilno napravo namreč ponuja kar tri standardne priključke, in sicer USB Type-A (USB3.1), USB Micro (USB2.0) in Type-C (USB3.1). To v praksi pomeni, da lahko podatke brez težav prenašamo med sistemi, ki uporabljajo vmesniki USB Type-C, sistemi ki uporabljajo USB-A in vsemi relatvno novejšimi pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki z vmesnikom USB Micro.

Celoten sistem pomnilniškega ključka Mobile C50 podjetja Silicon Power je namerjen na način, da lahko brez poškodb zdrži vsaj 10 tisoč odpiranj in zapiranj. Novost je sicer na voljo s kapacitetami 32 gigabajtov, 64 gigabajtov in 128 gigabajtov, dimenzije pa znašajo le 41,2 x 20 x 14,4 milimetrov teža pa komajda 5,2 gramov. Poleg tega podjetje Silicon Power novosti nudi kar petletni garancijski rok.


Prijavi napako v članku