Računalništvo, telefonija
13.08.2009 11:31

Deli z drugimi:

Share

Trinajsterica obtoženih umora v prevzgojnem kampu

Trinajsterica obtoženih umora v prevzgojnem kampu
Trinajsterica obtoženih umora v prevzgojnem kampu

Kitajska policija

je po poročanju kitajskih medijev pred kratkim zadržala 13 ljudi, obtoženih umora najstnika v kampu za odvajanje odvisnosti od Interneta.

Prevzgojni kamp Qihang Salvation, ki je le oz. bil eden od mnogih centrov za odpravljanje obsesije nad Internetom, je po poročanju tiskovne agencije Xinhua deloval celo brez uradne licence.

Starši 122 šolarjev, ki so bili v tem času v omenjenem kampu so zgroženi, omenjeni primer pa že preiskuje tamkajšnja policija.

15 letnega fanta naj bi domnevno že prvi dan nastanitve v kampu odvedli v samico, ga tam mučili in brutalno pretepli do smrti. Fantovo okrvavljeno truplo je nato oče našel v bližnji bolnišnici, kamor bi ga naj poslali zaradi hude vročine.

Ostali kampi za odpravljanje odvisnosti od Interneta na Kitajskem so bojda licencirani in včasih celo subvencionirani s strani vlade. Konservativni uradniki za odvisnost krivijo predvsem popularne spletne igre kot je World of Warcraf, ki bi naj najstnike dobesedno priklenile za računalnik in s tem škodile razvoju otroka in jih oddaljile od svojih staršev. Nekateri kampi so uporabljali tudi razne šok terapije, ki pa jih je Kitajska vlada pred mesecem že prepovedala.

Kitajska je pred kratkim zadržala tudi dva hekerja, ki naj bi iz bančnih računov v Južni Koreji pobrala kar 450 milijonov wonov (kar je za 368,000 ameriških dolarjev). Osumljenca, ki sta bila locirana blizu meje s Severno Korejo, sta denar pridobivala od 86 južnokorejskih državljanov več kot eno leto. Pri tem je Južnokorejska policija Kitajsko že zaprosila za pomoč, pri razrešitvi tega zapletenega primera.


Prijavi napako v članku