Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Triki in nasveti
21.06.2022 13:00

Deli z drugimi:

Share

Trik: brez vmesnikov in tretjih aplikacij do dodatnega popusta

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Povsem nepričakovano smo naleteli na izredno zanimiv in enostaven trik, kako se v (redkih?) primerih lahko dokopljemo do dodatnega popusta na določenih spletnih straneh.

Na hitro malo ozadja. V uredništvu smo iskali platformo za enostavno kreiranje nagradnih iger, ki bi nam obenem ponujala dodatna orodja za povezovanje z našimi bralci. Razumljivo je izbire ogromno, na koncu smo se odločili za spletno storitev RafflePress, ki se brezhibno integrira v WordPress spletne strani. Za napredna orodja pa moraš biti pripravljen plačati določeno ceno.

Spletna stran RafflePress te že takoj na začetku pozdravi s posebnim »časovno omejenim« 50 % popustom. Poleg kupona pa se nahaja odštevalnik, ki odšteva čas do izteka ponudbe. To je poznana strategija za privabljanje novih strank in verjamemo, da se večina izmed vas zaveda, da ta ponudba ni časovno omejena, ne glede na odštevalnik.

To pa trenutno niti tako pomembno. Zanimivo je postalo, ko smo pritisnili na seznam licenc in izbrali nam ustrezno različico programa. Spletna stran nas je, kot smo že vajeni, preusmerila na posebno okence za dokončanje nakupa. Ker smo se pred nakupom želeli prepričati, kako platforma dejansko deluje v praksi, smo kazalec miške premaknili na gumb za vrnitev na začetno stran. Tukaj se zgodba začne.

RafflePress

Še preden smo uspeli klikniti na gumb za vrnitev na začetno stran, se nam je prikazalo pojavno okno, ki nas je presenetilo še z dodatnim popustom za našo izbrano licenco. Kot kaže, ima RafflePress v izvorni kodi integriran sledilnik, ki samodejno sproži akcijo, ko je gost v dvomih in se želi vrniti na naslovno stran. Slišali smo že za podobno strategijo, vendar je do sedaj še nikoli nismo imeli srečo izkusiti v živo.

Določene spletne strani vam po nakupu kot v znak zvestobe posredujejo kupon za naslednji nakup, obstajajo pa tudi aplikacije tretjih ponudnikov (Honey, Dosh, Ibotta, Rakuten …), ki prečešejo splet za kupone, nagrade ali dodatne ugodnosti in vas samodejno obvestijo, ali je na voljo boljša ponudba.

Vseeno pa se nam zdi prodajna metoda spletne strani RafflePress bolj učinkovita in za potrošnika ne vidimo slabosti.

Sedaj nas pa zanima, koliko oziroma katere spletne strani uporabljajo podobno strategijo. Potrebujemo vašo pomoč. Delite novico s prijatelji in nam zaupajte, ali ste nekaj podobnega zasledili tudi sami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273
Pomembno je izbrati pravega ponudnika programskih rešitev, kar pa ni vedno lahka izbira. Na srečo vam v podjetju OSIR-ERPIS d.o.o. olajšajo izbiro s svojo celovito ponudbo Oracle ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več