Triki in nasveti
19.09.2011 10:32
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trije zlata vredni nasveti za uporabnike mobilnikov Android

Vsi uporabniki aparatov Androiod bi morali poskrbeti za osnovne varnostne mehanizme in optimizacijo sistema.
Vsi uporabniki aparatov Androiod bi morali poskrbeti za osnovne varnostne mehanizme in optimizacijo sistema.

Pametni mobilni telefoni Android so iz dneva v dan bolj priljubljeni. To ne preseneča, saj je Googlov mobilni operacijski sistem zelo prilagodljiv zahtevam in potrebam uporabnikov. Poleg tega je zanj na voljo več kot 260 tisoč raznovrstnih aplikacij in računalniških iger. Preden pričnemo prilagajati mobilni operacijski sistem Android našim potrebam, si moramo nujno vzeti vsaj nekaj minut za vpeljavo osnovnih varnostnih mehanizmov in optimizacijo sistema. V nadaljevanju si poglejmo tri ključne korake, ki bi jih moral narediti vsak uporabnik mobilnika Android.

1. Nov spletni brskalnik

Privzeti Androidov spletni brskalnik je relativno dober, vendar zaradi pomanjkanja dodatnih funkcionalnosti ni pisan na kožo zahtevnejšim uporabnikom. Zaradi tega se priporoča namestitev konkurenčnih spletnih brskalnikov, ki so na voljo na portalu Android Market. Tu lahko izbiramo med brskalniki Dolphin HD, Firefox in Skyfire.


2. Uporabljajte nastavljive aplikacije in okna

Uporabljanje nastavljivih aplikacij in oken (Widgets) občutno pohitri in poenostavi delo z mobilniki Android. Z njihovo pomočjo namreč pridobimo neposreden dostop do priljubljenih aplikacij. Z uporabo Facebook Widget aplikacije na primer pridobimo hiter pregled na statusom posodobitev, medtem ko z uporabo Clock widgeta dodamo analogno uro na namizje.

Do nastavljivih aplikacij in oken dostopamo na način, da najprej držimo prst na namizju. Potem v meniju kliknemo na »Widgets« in izberemo želeno aplikacijo ali okno. Številni mobilniki Android imajo privzeto na voljo bogato paleto nastavljivih aplikacij in oken. Ostale so seveda na voljo na portalu Android Market. Med njimi na primer izstopa 3G Watchdog, saj nam na namizju omogoča spremljanje prenosa podatkov v mobilnem in domačem omrežju.


3. Protivirusni program

Ker je Android postal med uporabniki mobilne telefonije zelo priljubljen, so ga pričeli z budnim očesom spremljati tudi nepridipravi. Zanj so namreč že pričele nastajati prve škodljive programske kode. Zaradi tega se pred pričetkom množične namestitve aplikacij in računalniških iger priporoča namestitev kakovostne protivirusne rešitve. Te so kakopak na voljo na portalu Android Market. Tu vam priporočamo namestitev protivirusne rešitve Lookout. Ta je namreč brezplačna, omogoča pregledovanje vsek prenesenih aplikacij, izdeluje varnostne kopije naših kontaktov in nam celo pomaga pri lokalizaciji mobilnika, ko ga izgubimo.


Prijavi napako v članku