Telefonija
19.04.2006 05:41

Deli z drugimi:

Share

Tradicionalna Velikonočna regata Nokia 2006

Pretekli konec tedna med 14. in 16. aprilom so Piranski zaliv napolnili mladi jadralci, ki so se udeležili tradicionalne Velikonočne regate Nokia 2006. Med mladimi jadralci se je na skupno prvo mesto uvrstil Jakob Božič, slovenski jadralec iz Jadralnega kluba Burja.

Nokia, vodilna svetovna družba na področju mobilnih komunikacij, je letos prvič sodelovala kot generalni pokrovitelj sicer tradicionalne Velikonočne regate. Nokia je skupaj z Jadralnim klubom Pirat, ki je organizator regate, ponudila številne atraktivne dodatne aktivnosti za vse udeležence Velikonočne regate Nokia. Pripravila je ustvarjalni izziv na temo “Veter v jadrih!”, kjer so lahko vsi sodelovali z risbicami ali fotografijami, ki so jih ustvarili v času regate. Mladi jadralci so v treh dneh ustvarili več kot 400 risb in fotografij, ki so bile tudi razstavljene v času regate. Deset izbranih izdelkov bo razstavljenih na letošnji mednarodni navtični razstavi Internautica, ki bo potekala med 9. in 14. majem v portoroški marini.
Posebej atraktivna za mlade udeležence je bila velikanska pobarvanka, ki je merila precej čez tri metre in ki so jo ustvarjali s skupnimi močmi.

Kapitan Marjan Matevljič, predsednik Jadralnega kluba Pira, je po podelitvi pokalov letošnjim zmagovalcem povedal: “Letos smo še posebej zadovoljni z izvedbo in rezultati Velikonočne regate Nokia. V organizacijo smo dodali nekaj pomembnih novosti, za kar se lahko zahvalimo predvsem našim sponzorjem. Naslednje leto bomo organizirali že 15. velikonočno regato, katere jubilej predstavlja tudi priznanje članom našega kluba, ki že dolga leta sodelujejo pri njeni organizaciji.”

Velikonočna regata Nokia pa ni le zabava, temveč tudi tekma. Med skorajda 300 udeleženci iz desetih držav, kolikor jih je prišlo v Portorož, je zmagal slovenski jadralec Jakob Božič iz Jadralnega kluba Burja, sledil mu je Italijan Titto Rodda, na tretje mesto pa se je uvrstil Rasi Bajonns iz Avstrije. Med deklicami se je najbolje odrezala Tim Pletikos iz Jadralnega kluba Burja, ki je zasedla skupno šesto mesto.

Velikonočno regato Nokia 2006 za razred Optimist organizira portoroški Jadralni klub Pirat v sodelovanju z Jadralno zvezo Slovenije. Več informacije je na voljo na spletnih straneh: www.nokia.si in www.klub-pirat.si.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več