Televizorji
14.04.2012 18:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Toshiba s prvim 3D televizorjem, kjer ne potrebujemo očal

Nad televizorjem Toshiba ZL2 bodo navdušeni tudi najzahtevnejši filmofili!
Nad televizorjem Toshiba ZL2 bodo navdušeni tudi najzahtevnejši filmofili!

Tridimenzionalna tehnika prikazovanja filmskih posnetkov prihaja vedno bolj v ospredje. To je jasno vsakomur, ki tu in tam obišče kakšno filmsko predstavo oziroma sledi dogajanju na področju kinematografije. Ker so 3D vsebine med filmofili zelo priljubljene, danes na trgu najdemo že bogato paleto televizorjev, ki omogočajo predvajanje 3D videoposnetkov, vendar le v navezi z namenskimi očali. Raziskave so žal pokazale, da ima zaradi njih več kot polovica gledalcev težave s pravilnim zaznavanjem tridimenzionalnih slik, kar jim posledično povzroča draženje oči in glavobol.

Teh težav ob nakupu televizorja Toshiba ZL2 ne bomo imeli. Ta namreč lahko izrisuje tridimenzionalne vsebine brez potrebe, da gledalec za to nosi namenska očala. Novinec je opremljen s 55-palčno (139-centimetrsko) diagonalo z razmerjem stranic 16 : 9 in osvetljavo LED. Tu gre tudi za prvi 3D televizor na trgu, ki v polni meri podpira prikazovanje slik z ločljivostjo 2160p oziroma Quad Full HD. Da so predvajalni 3D videoposnetki pravilno prikazani večjemu številu gledalcev, skrbi namenska kamera. Ta dejansko v navezi z namensko programsko opremo sledi obrazom gledalcev.

Na 3D televizor Toshiba ZL2 lahko povežemo bogato paleto zunanjih videonaprav, in sicer od klasičnega predvajalnika DVD do Blu-Ray. O uporabnosti prvega 3D televizorja, kjer ne potrebujemo namenskih očal, se lahko prepričamo na videoposnetku, ki je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/4oN5J.

Tridimenzionalnemu televizorju Toshiba ZL2 lahko štejemo v slabost le ceno. Na stari celini bomo zanj v prosti prodaji namreč morali odšteti več kot osem tisoč evrov. Ta naj bi bil naprodaj še pred poletjem.

Vas zanima več iz te teme?
LCD televizorji LED televizorji

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več