Televizorji
03.09.2014 18:15

Deli z drugimi:

Share

Toshiba na sejmu IFA 2014 predstavlja prototip svojega novega televizorja Ultra HD

Tehnologija CEVO Picture v kombinaciji z ločljivostjo Ultra HD 4K za izjemno kakovost slike. Naslednja generacija MediaGuide Replay vključuje nove inteligentne in intuitivne funkcije. Podpora dekodiranju HEVC za predvajanje širokega nabora vsebin Ultra HD.
Toshiba na sejmu IFA 2014 predstavlja prototip svojega novega televizorja Ultra HD
Toshiba na sejmu IFA 2014 predstavlja prototip svojega novega televizorja Ultra HD

Toshiba Europe bo na sejmu IFA 2014 predstavila prototip svoje serije »U« z ločljivostjo Ultra HD 4K, ki bo na voljo leta 2015. Toshiba, kot pionir razvoja televizorjev Ultra HD, je vanjo namestila mnogo svojih inovacij in najnovejših tehnologij, vključno z MediaGuide Replay, CEVO Picture in podporo za HEVC[1]. Ločljivost je tako štirikrat višja kot pri Full HD, vsi novi modeli pa bodo vrhunske kakovosti in v tankem ohišju. Več podrobnosti o seriji »U« bo predstavljenih, ko se bo bližala njena predstavitev v Evropi leta 2015.

Televizorji nove serije »U« bodo prvi modeli Ultra HD z MediaGuide Replay – inteligentno personalizirano storitvijo samodejnega priporočanja, ki jo je Toshiba najprej predstavila pri seriji L74. Slednja uporabniku priporoča oddaje, ki bi jih lahko posnel, glede na njegove navade gledanja. Kot del te nove funkcionalnosti bo izboljšana tudi komunikacija med televizorjem in drugo napravo, kot je, na primer, tablica.

Neverjetna ločljivost zaslona Ultra HD pride do izraza s Toshibino tehnologijo CEVO Picture, ki omogoča prikazovanje ostrih slik zahvaljujoč naprednemu sistemu osvetlitve. Zaradi širšega nabora barv, diod LED in čipov je izboljšano prikazovanje podrobnosti, barva in svetlost, ki se izgubita med snemanjem zaradi stiskanja, pa se lahko povrneta v izvorno kakovost.

Toshibina nova serija »U« bo podpirala najnovejši standard za video dekodiranje HEVC1, kar bo omogočilo predvajanje vsebine Ultra HD z interneta, naprav USB ali kartic SD ter večjo združljivost pri prikazovanju vsebine 4K/60p. Zaradi tega bodo lahko uporabniki gledali filme v visoki ločljivosti in drugo vsebino v osupljivih podrobnostih in z izjemno živo ter ostro sliko.

Nova serija »U« bo na voljo v tankem in modno oblikovanem ohišju s peskanim kovinskim nanosom ter z modernim kromiranim stojalom.

Vas zanima več iz te teme?
LCD televizorji LED televizorji

Prijavi napako v članku