Računalništvo, telefonija
06.02.2013 13:34
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tomy: inovativen ergonomski stol za delo s prenosnikom

Tomy: inovativen ergonomski stol za delo s prenosnikom
Tomy: inovativen ergonomski stol za delo s prenosnikom

Dosedanje ugotovitve kažejo na to, da so uporabniki z neustrezno uporabo prenosnika lahko izpostavljeni različnim obolenjem ali okvaram. Zato je slovenska ekipa podjetja M TOM iz Mokronoga razvila stol Tomy, ergonomski izdelek za delo s prenosnim ali tabličnim računalnikom, ki ga lahko uporabljamo tudi za počivanje in branje.

Je za­nimivega videza in zavzame malo prostora in se enostavno pospravi. Narejen je iz pene, kar omogoča enostavno premikanje in ima snem­ljivo prevleko. Izdelana je v mikrotkanini, ki se la­hko tudi pere pri nižjih temperaturah.Stol TO­MY je lahko v kombinaciji dveh barv še bolj atraktiven za vašo dnevno, mladinsko in otroško sobo ter vedno več uporabnikov je tudi v po­slovnih prostorih.

Dosedanje ugotovitve kažejo na to, da so upora­bniki z neustrezno uporabo prenosnika lahko iz­postavljeni različnim obolenjem ali okvaram: Če več ur dnevno uporabljate prenosni računalnik na kolenih, vam lahko grozi kožni rak. To naj bi pred kratkim v obsežni raziskavi uspelo dokazati razis­kovalcem. Ti so namreč goto­vili, da visoka temperatura, ki jo spod­nji del ohišja prenosnika doseže pri de­lovanju, lahko privede do tako imenovanega sin­droma zapečene kože (toasted skin syndrome).

Poleg tega smo v medijih že poročali, da lahko prenosniki povzročajo moško neplodnost, če jih predolgo uporabljajo v naročju. Dolgotrajna poraba na kolenih ali čepe na tleh in kavčih povzroča bolečine v vratnem in ledve­nem delu hrbtenice ter v ramenskih mišicah. Vsi novodobni dodatki, kot so razne podlage in stojala, sicer omilijo navedene simptome, so pa neergonomski ter posledično povzročajo bolečine v sklepih in mišicah.

Kljub temu, kar je bilo navedeno, se nam ni potrebno odreči večurni uporabi prenosnega računalnika. Za varno uporabo namreč potre­bujemo zgolj stol TOMY. Stol TOMY je idealna rešitev, ki vse to preprečuje in je uporaben tako za dnevno kot otroško so­bo, ko se vaš prenosnik ponovno spremeni v najboljšega prijatelja.
Ergonomska oblika omogoča oporo ledvene­mu delu hrbtenice in s tem zdravo sedenje že od mladih nog in s tem večje udobje in pravilno držo, ter preprečuje razna obolenja. Stol TOMY je ustvarjen za vas in vaš dom.
Pri M TOMU svetujejo: Udobno se namestite, sprostite se in uživajte v računalniških izzivih na ergonomskem stolu TOMY. Novodobni dodatek za moderne uporabnike prenosnih računalnikov bo sedaj na voljo za za­nimivih 99 eur.


Prijavi napako v članku