Računalništvo, telefonija
02.03.2020 07:53
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

To so strojne specifikacije igralne konzole PlayStation 5!

Igralna konzola Sony PlayStation 5 naj bi bila uradno predstavljena decembra letos.
Igralna konzola Sony PlayStation 5 naj bi bila uradno predstavljena decembra letos.

Med ljubitelji iger se veliko govori o prihajajoči igralni konzoli PlayStation 5, saj naj bi šlo tu za revolucionarno konzolo, ki naj bi brez težav opravila s konkurenco. Novost bo na voljo decembra letos, zanjo pa naj bi bilo treba odšteti okoli 500 evrov. Maloprodajna cena novosti bi bila lahko celo nekoliko nižja, saj bi visoka cena ljubitelje iger odvrnila od nakupa novosti. Prodaja igralnih konzol pod ceno sicer ni nič novega, saj proizvajalci konzol večino prihodkov dobijo na račun konzolnih iger in raznovrstnih mesečnih naročnin.

Nedavne spletne govorice pa so potrdile strojne specifikacije prihajajoče igralne konzole PlayStation 5. Ta bo zajemala zmogljiv osemjedrni procesor AMD, ki bo temeljil na osnovi zgradbe Zen 2 in z vgrajeno grafično kartico, ki bo temeljila na osnovi zgradbe Navi. Grafična sredica bo grafične vsebine poganjala pri frekvenci do dveh gigahercev, kar je celo več od frekvence jeder grafičnih kartic AMD Radeon RX 5700XT in Radeon RX 5700, ki prav tako temeljijo na osnovi zgradbe Navi. To posledično pomeni, da bo igralna konzola Sony Playstation 5 brez težav lahko poganjala tudi grafično zahtevne konzolne igre v ločljivosti 8K. Poleg tega bo novost zmožna še bolj natančnega izvajanja svetlobnih efektov, kot so sence in odboji svetlobe v realnem času, podprt pa bo tudi tridimenzionalni zvok.

Igralna konzola Sony PlayStation 5 bo opremljena še s hitrejšimi pogoni Solid State, ki naj bi bili nadvse prostorni, saj sodobne igre porabijo že več kot 50 gigabajtov prostora. Glede na spletne govorice bodo kupcem novosti na voljo kar trije prostorni diski Solid State, pri čemer bo tu šlo skoraj zagotovo za izdelke podjetja Samsung. Uporabniki bodo lahko izbirali med hitrimi pogoni Solid State kapacitete enega, dveh in kar treh terabajtov. Tu bo šlo za poseben modul za PlayStation 5, ki bo opremljen z več kot 12 priključki, na njega pa bo poleg slik mogoče shranjevati še podatke in večpredstavnostne vsebine.


Prijavi napako v članku