Računalništvo, telefonija
24.02.2020 13:06
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

TikTok z možnostjo nadzora otrok s strani staršev!

TikTok staršem sedaj omogoča, da nadzirajo profil njihovih otrok.
TikTok staršem sedaj omogoča, da nadzirajo profil njihovih otrok.

Verjetno se bomo kar vsi strinjali s tem, da so družbena omrežja postala nekakšen nadomestek resničnega življenja. Uporabniki koristijo družbena omrežja predvsem za povezovanje s prijatelji in domačimi ter za prebiranje zanimivih novic. Ker pa družbena omrežja vse pogosteje uporabljajo tudi otroci, so se pri vodilnem kitajskem družbenem omrežju TikTok odločil za prenovo mobilne aplikacije, nova varnostna možnost pa je seveda pisane na kožo predvsem staršem.

Nova možnost imenovana »družinska varnost« dejansko staršem omogoča večjo stopnjo nadzora in vključuje povezovanje profilov staršev s profilom najstnika, pa tudi funkcijo oddaljenega nadzora. Tu je na voljo celo nov način filtriranja neželene elektronske pošte in neprimernih sporočil. Vse kar morajo starši tu storiti je, da njihov profil s skeniranjem QR kode povežejo a profilom njihovega otroka, za vse ostale varnostne mehanizme pa skrbi umetna inteligenca.

Za uporabo novih možnosti je treba ročno nastaviti geslo, ki ga je treba redno obnavljati vsakih 30 dni. Pri tem velja še omeniti, da je družbeno omrežje TikTok zvišalo starostno omejitev za uporabo njihovega družbenega omrežja. Ta je sedaj postavljena na 13 let.


Prijavi napako v članku