Računalništvo, telefonija
23.07.2020 08:40

Deli z drugimi:

Share

TikTok resno razmišlja o preselitvi svojega središča iz Kitajske

TikTok resno razmišlja o preselitvi svojega središča iz Kitajske
TikTok resno razmišlja o preselitvi svojega središča iz Kitajske

Kitajska mobilna aplikacija TikTok ima trenutno že več kot dve milijardi prenosov na pametne mobilne telefone in tablične računalnike. To ne preseneča, saj naj bi na priljubljeno družbeno omrežje prisega že kar milijarda aktivnih uporabnikov. Družbeno omrežje TikTok pa je priljubljeno predvsem zato, ker uporabnikom omogoča hitro in enostavno objavo kratkih videoposnetkov ter dodajanje učinkov in filtrov. To omrežje pa je še posebej priljubljeno med mlajšimi uporabniki, ki množično zapuščajo Facebook. Poleg tega vse bolj nadomešča tudi priljubljen portal YouTube, kar še posebej drži za otroke in mladostnike.

Ker pa številne države širom sveta obtožujejo TikTok sodelovanja s Kitajsko vlado, njegovo lastniško podjetje ByteDance resno razmišlja o tem, da bi sedeš podjetja preneslo izven Kitajske. London je omenjeno kot eno izmed možnih novih središč. V zadnjih nekaj mesecih naj bi namreč celo potekali nekateri predhodni pogovori s predstavniki britanske vlade.

Poleg Londona so po poročanju tujih virov omenjajo še nekatere druge lokacije, ki pa vsaj zaenkrat še niso bile razkrite. Pri tem velja še omeniti, da se v zadnjih mesecih podjetje ByteDance trudil biti prisotno tudi na ameriškem trgu. Več o tem, kaj se bo v prihodnje zgodilo s podjetjem TikTok, pa bo znanega v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku