Socialna omrežja
13.08.2021 13:30

Deli z drugimi:

Share

TikTok prvič postalo družbeno omrežje z največ prenosi

TikTok je postal najbolj popularno družbeno omrežje leta 2020. Po 4. mestu leta 2019 je število uporabnikov med pandemije močno zraslo in TikTok je tako po številu prenosov prehitel Facebook in ostale konkurente.

Globalna raziskava popularnosti družbenih omrežij je pokazala, da je TikTok, aplikacija razvita na Kitajskem, lansko leto dosegla največje število prenosov med vsemi konkurenti. V času, ko je skrb za zasebnost uporabnikov na najvišjem nivoju v zgodovini, je na popularnosti močno pridobil tudi Telegram.

Nekateri verjamejo, da osebni podatki, ki jih uporabniki delijo na TikToku, niso varni. Leta 2020 je prejšnji ameriški predsednik Donald Trump pozval TikTok, da proda ameriški del poslovanja. Aplikacija je ne glede na vse v času pandemije pridobila na popularnosti. Po številu prenosov v Evropi, Južni Ameriki in ZDA, pa je postala celo družbeno omrežje z največ prenosi.

Kitajska aplikacija Likee, TikTokov veliki konkurent, uporabnikom omogoča ustvarjanje kratkih videov, ki jih številna podjetja uporabljajo za svoj marketing. Likee se je na račun dobrega poslovnega modela prebil na osmo mesto po številu prenosov.

V začetku letošnjega leta je WhatsApp naznanil, da bo s Facebookom delil sporočilne podatke na relaciji uporabniki in podjetja. Kljub temu, da se je po tem WhatsApp javno zavzel, da bo zaščitil podatke o komunikaciji med prijatelji in družinskimi člani, so se nekateri uporabniki WhatsAppa odločili, da bodo raje uporabljali katero drugo aplikacijo.

Na račun tega in še marsikaterega drugega varnostnega škandala, je sporočilna aplikacija Telegram, razvita v Rusiji in zdaj s sedežem v Nemčiji, skočila na sedmo mesto. Zelo pohvaljena lastnost Telegrama je namreč ta, da lahko uporabniki prilagajajo nastavitve tako, da se sporočila avtomatsko izbrišejo bo določenem časovnem obdobju. Aplikacija je bila velik hit med protestniki v Honk Kongu in na Tajskem, saj so tako lahko komunicirali brez, da bi vlada sledila tem sporočilom.

Discord, aplikacija za glasovne klice, je prišla do sedmega mesta in to predvsem na račun žal obvezne izolacije ljudi med pandemijo. Aplikacija je še posebej popularna med “gamerji”, ki jo uporabljajo za komunikacijo med igranjem iger.

Če se za trenutek ustavimo pri domačih kitajskih aplikacijah in tamkajšnjem trgu, lahko vidimo, da so v prvi deseterici kar tri, ki so namenjene ustvarjanju kratkih videov. Med njimi je Douyin, predhodnik TikToka, katerega ByteDance še naprej ponuja na Kitajskem. Ne smemo pa pozabiti, da so na Kitajskem aplikacije, ki so blokirane.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

i-Rose d.o.o.

Podšmihel 1e, 3270 Laško, Tel: 03 733 82 50
Svet informacijske tehnologije je okolje, kjer se neprestano razvijajo novi koncepti, ideje in rešitve. Podjetje i-Rose že vse od leta 1993 uspešno razvija in udejanja nove ideje ... Več

NIMBIS d.o.o, Max.si

Čučkova ulica 5, 2250 Ptuj, Tel: 05 905 01 88
Razlogov za posodobitev IT infrastrukture je veliko. S posodobitvijo lahko postanete bolj agilni in prilagodljivi, hkrati pa prihranite denar, tako kratkoročni kot dolgoročni. Če ... Več