Tiskalniki in skenerji
15.04.2010 10:57
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Težave pri tiskanju v podjetjih

Veliko sivih las podjetnikom povzročajo občasne napake pri delovanju tiskalnikov, predvsem različne zagozde papirja.
Veliko sivih las podjetnikom povzročajo občasne napake pri delovanju tiskalnikov, predvsem različne zagozde papirja.

Podjetje Lexmark je predstavilo rezultate raziskave, ki je ugotavljala, s kakšnimi težavami se soočajo podjetniki pri tiskanju dokumentov. Lexmark že dolgo pomaga podjetnikom pri obvladovanju dokumentno intenzivnih okolij pri čemer so njegove rešitve usmerjene k višanju učinkovitosti in zniževanju stroškov.

Lexmarkova raziskava je razkrila več zanimivih vidikov, s katerimi se soočajo majhna in srednje velika podjetja ter samostojni podjetniki. Največ skrbi jim namreč povzročajo cene potrošnega materiala, saj so prav nekatere cene dragih tiskalniških kartuš in tonerjev včasih razlog za glavobol. Pri Lexmarku so že lani začeli s ponudbo poslovnih tiskalnikov, pri katerih cena kartuše s posamezno barvo znaša 4,99 ameriških dolarjev. Podjetja se pogosto pritožujejo tudi nad cenami papirja, ki stalno rastejo. Ena izmed rešitev, kako obvladati stroške papirja, je tudi sprememba tiskanih dokumentov v digitalno obliko, kadar koli je ta mogoča. Veliko Lexmarkovih tiskalnikov in večopravilnih naprav je namreč opremljenih z optičnimi bralniki, ki papirnate dokumente lahko spremenijo v digitalne. Z nadaljnjo integracijo teh rešitev v poslovne procese je moč porabo papirja občutno zmanjšati. V primeru, da je poraba papirja nujna, pa strokovnjaki priporočajo, da podjetja uporabljajo obojestransko tiskanje dokumentov.

Veliko sivih las podjetnikom povzročajo tudi občasne napake pri delovanju tiskalnikov, predvsem različne zagozde papirja. Pri Lexmarku ugotavljajo, da uporabniki vse bolj razumejo ukrepe, s katerimi se da omenjenim zagozdam skoraj v celoti izogniti ali pa jih kar najhitreje odpraviti.

Lexmark v svoji raziskavi tiskalniških izzivov v manjših podjetjih ugotavlja, da nekateri podjetniki že znajo maksimalno izrabiti porabo črnil pri tiskanju dokumentov, tako da tiskajo večje količine dokumentov hkrati, brez prekinitev, pri čemer so naprave optimalno obremenjene. Spet pri drugih podjetjih je skrb za višjo učinkovitost naprav prepuščena zgolj privzetim nastavitvam naprav samih. Vedno več podjetij pa pozna zmogljivosti svojih naprav in temu primerno načrtuje porabo črnil in papirja ter skrbi, da so nadomestne kartuše in tonerji pravočasno na voljo uporabnikom. K temu so v zadnjih letih veliko pripomogli tudi sami tiskalniki, ki uporabnike začnejo dovolj zgodaj opozarjati na manjšo vsebnost črnil v kartušah/tonerjih.


Prijavi napako v članku