Računalništvo, telefonija
Telefonija
Slušalke
Triki in nasveti
13.11.2023 06:22
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Test brezžičnih slušalk Sony Inzone H7 – dober zvok z ubijalsko estetiko

Testirati tri pare slušalk naenkrat je svojevrstna izkušnja, še posebej, če so vse slušalke iz iste družine in na vse pretege iščeš razlike, pomanjkljivosti in prednosti med tremi zelo dobrimi slušalkami.
Kako se obnesejo gaming slušalke Sony Inzone H7?
Kako se obnesejo gaming slušalke Sony Inzone H7?

Sony Inzone H7 so predstavnice »srednjega« razreda, kar pomeni, da obstaja dražja različica in so pri tej ubrali nekaj bližnjic. Ali so te opazne, pa v nadaljevanju. Ogledate si lahko tudi, kaj si mislim o cenejših Inzone H5.

PrednostiSlabosti
Privlačen izgledUdobje bi lahko bilo boljše
Dober in prilagodljiv zvokNaključne težave s povezavo
Dober mikrofon z jasnim zvokomMateriali bi lahko bili bolj premijski
Več načinov povezljivosti 

Sony Inzone H7: glavne specifikacije

  • Cena: 170 € (Amazon), 219,99 € (Mimovrste; 134 € z odprto embalažo)
  • Povezljivost: 2,4 GHz (USB-A), 3,5-mm priključek
  • Gonilniki: 40 mm
  • Frekvenčni razpon: 5 Hz – 20 kHz
  • Mikrofon: dvosmerni s sistemom umetne inteligence za zmanjšanje šuma
  • Fizični gumbi: vklop/izklop, glasnost, poudarek na klepetu/igri, Bluetooth
  • Baterija: do 40 ur
  • Teža: 325 g
  • Platforme: PC, PlayStation 5/4
  • Programska oprema: Sony Inzone Hub

Sony Inzone H7 – plastika bi se v tem razredu lahko poslovila

Da so cenejše Inzone H5 izdelane iz plastike, me pretirano ne moti, čeprav tudi do 150 € tu in tam najdem slušalke z bolj skrbno izbranimi materiali. V razredu, kjer se nahajajo brezžične slušalke Inzone H7 (cena ob izdaji je bila več kot 200 €), pa že pričakujem, da bi plastiko zamenjal aluminij ali podobna kovina. Da slušalkam ne odbijem točk, jih rešuje, da je splošna kakovost izdelave odlična. Ko jih primeš v roke, veš, da so plastične, ampak vseeno delujejo vzdržljivo in prijetne na dotik. Srečo imajo tudi, da so na trgu že slabo leto in je njihova trenutna cena okoli 170 €, pri kateri jim lažje prizanesem ta spodrsljaj.

Bela barva je moja ahilova tetiva, zato lahko izbor barvne kombinacije samo prehvalim. Če v bližnji prihodnosti najdem še belo tipkovnico in miško, bi morda resno začel razmišljati, da se lotim še prebelitev notranjih komponent.

Oblika slušalk ostaja enako kot pri Inzone H9. Na vrhu je sintetično usnje, roke slušalk pa so razumljivo prilagodljive za različne velikosti glav. Udobje ušesnih skodelic je dobro. Sony je bil radodaren s peno in med gonilniki ter ušesom je dovolj prostora, da pri daljši uporabi nisem občutil nelagodja ali pa se začel pretirano znojiti. Pritisk je prav tako zadosten za dobro pasivno odpravljanje hrupa iz okolice, vseeno pa nekaj zvoka, še posebej pri največji glasnosti, uide v okolico, kar bi lahko zmotilo na primer sodelavce v pisarni. Nezadovoljen sem edino s peno na zgornji strani, ki po na primer dveh urah igranja ni uspela preprečiti bolečin v skalpu. Če nikoli ne igrate več kot eno uro zapored, to ne bo težava.

Slušalke so kar zajetne (330 g), kar doprinese k že omenjenemu občutku zanesljivosti, teža pa bi lahko bila ovira pri uporabi na poti. Za lažje shranjevanje se slušalke lahko sploščijo, vendar so vseeno dokaj velike in težke. Po opažanjih so zunaj in v fitnesih vse bolj priljubljene earbuds slušalke, čeprav občasno še vedno naletim na naglavne slušalke. Ta trend ne bodo ustavile slušalke Sony Inzone H7. Pri hitrejših gibih slušalke drsijo po glavi in nenehno prilagajanje je samo moteče. Njihovo mesto je za računalnikom ali na kavču.

Slušalke lahko upravljate z gumbi ali pa s programom Inzone Hub. Na levi slušalki je drsnik za glasnost, na desni pa gumb za Bluetooth povezavo, vklop/izklop in gumb za preklapljanje med profiloma za igre in klepet. Gumba za Bluetooth in vklop sta identična, zato si boste morali zapomniti njun položaj, da ne boste namesto povezovanja s telefonom pomotoma izklopili slušalke. Svetujem vam tudi, da preden izklopite računalnik, najprej odložite slušalke ali pa jih izklopite (to lahko storijo samodejno po nekaj minutah), kajti zvok ob izgubi povezave je zelo nadležen.

Zvočna kulisa je odlična

Jasno je, da se bodo Sony Inzone H7 najbolje odrezale pri gamingu. Zvok je bolj ali manj identičen kot pri slušalkah Inzone H9, bistvene razlike moja manj ustrojena ušesa niso zaznala. Pri avdiofilih sem zasledil pripombe, da so basi manj izraziti kot pri H9, vendar sam tega nisem zaznal. V vsakem primeru pa to lahko delno odpravite z izenačevalnikom. Kar sem opazil, da so včasih zvoki inštrumentov bolj medli od pričakovanega.

Zvoki v igrah pa so odlični. Sliši se vsak korak v igri Apex Legends, kar me je na začetku zmedlo, saj sem vedno paranoično gledal okoli sebe kje se skriva sovražnik, nakar sem ugotovil, da so to moji koraki, ki jih z mojimi slušalkami nisem nikoli tako izrazito slišal. Všeč so mi tudi akcijski zvoki, kot na primer bojevanje v vesolju v igri Starfield ali mečevanje v Cyberpunku. Na hitro sem jih preizkusil tudi v Forza Motosport in rohnenje motorjev me je skoraj naježilo.

Mikrofon je zanesljiv in tako kot pri H9 in H5 lahko tudi tukaj prilagajaš ravnovesje med zvoki v igri in zvoki klepeta. Mikrofon ni snemljiv, kar bi lahko koga zmotilo, ki jih namerava uporabljati na poti.

Povežete se lahko z USB adapterjem ali Bluetooth povezavo, odvisno od tega, kakšno napravo imate pri roko in ali vam je pomembna nizka latenca. Povežete lahko dve napravi hkrati in med njima enostavno preklapljate. V programu Inzone Hub lahko prilagajate izenačevalnik, ustvarjate različne zvočne profile (za glasbo, filme, igre …) in priporočam, da vklopite še prostorski zvok za še boljo zvočno izkušnjo. Želel bi si, da bi ikona baterije prikazovala stanje v odstotkih za lažjo predstavo, koliko baterije mi je še dejansko ostalo.

Baterija je dobra. Sony navaja do 40 ur uporabe, po dobrem tednu uporabe po dve uri na dan pri večinoma najvišji glasnosti baterije še nisem iztrošil do polovice. Z istim tempom bi morda celo malenkost presegel oglaševanih 40 ur.

Naletel pa sem na čudno težavo s povezljivostjo. Pri zagonu katere koli igre sem moral po nekaj sekundah zamenjati vir zvoka na monitor in nato nazaj na slušalke, da sem zopet lahko slišal zvok v igri. Ali pa odstranil USB adapter in ga ponovno priključil. Zelo nenavaden prizor, ki ga nisem uspel odpraviti niti s ponastavitvijo slušalk ali pa z menjavo USB priključka. Pri Inzone H5 in H9 nisem naletel na enake težave, zato lahko izključim morebitno napako na moji strani.

Moteča zadeva, a glede na to, da ostali uporabniki po enem letu rabe niso javili podobno napako, lahko rečem, da je napaka v testnem primerku.

So vredne vaše pozornosti?

Sony Inzone H7 so zelo dobre brezžične slušalke. Uporabljate jih lahko s skoraj vsemi priljubljenimi napravami. So razmeroma udobne (zgornja pena je pomanjkljiva), kakovostna izdelava, čeprav plastična, z dobrim zvokom in dobro povezljivostjo (če odmislim omenjeno napako). Zasijejo v gaming okolju, čeprav jim nič ne manjka tudi med poslušanjem glasbe.

Če bi moral izbirati med Inzone H5, H7 in H9, bi glas namenil slušalkam Inzone H7. Od H5 so dražje le dvajset evrov, od dosti dražjih Inzone H9 pa se razlikuje le po aktivnem odpravljanju hrupa iz okolice (ANC).

Najbližji rivali so SteelSeries Arctis Nova Pro (190 €) ali Arctis Nova 7 (150 €), Razer Barracuda X (160 €), JBL Quantum serija in podobno.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony slušalke


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več