Računalništvo, telefonija
31.08.2018 11:10

Deli z drugimi:

Share

Tesla predstavlja simpatičen, ampak počasen brezžični polnilec za pametne telefone

Tesla predstavlja simpatičen, ampak počasen brezžični polnilec za pametne telefone
Tesla predstavlja simpatičen, ampak počasen brezžični polnilec za pametne telefone

Teslini “lifestyle” produkti vsaj za zdaj dvigujejo imidž blagovne znamke proizvajalca električnih avtomobilov in v javnosti vedno bolj izpostavljenega glavnega izvršnega direktorja Elona Muska. Teslin brezžični polnilec za pametne telefone vsekakor ni nobena izjema. Že takole na prvi pogled vidimo, da je polnilec zelo eleganten, linije spominjajo na Tesline avtomobile, so čiste in lepo oblikovane, ima pa polnilec eno veliko pomanjkljivost. Naprava, ki se prodaja na Teslini uradni spletni strani poleg kap in ostalih polnilcev, že morda res spominja na vrhunski Applov izdelek, cena $65 je prav tako primerljiva, je pa polnilec zelo počasen. Možno je sicer uporabiti integrirani USB-C kabel, ko si želimo napravo direktno povezati s telefonom, za vse tiste, ki pa nimajo USB-C naprave, je tukaj tudi USB-A vhod.


Na voljo sta polnilca v beli in črni barvi, vendar oba modela ponujata zgolj 6000 mAh pri 5W moči polnjenja. Če uporabimo povezavo preko kabla, se moč dvigne na 7.5W. Če vzamemo za primerjavo recimo Ankerjev 10.000 mAh PowerCore polnilec, ki ponuja 12W – sicer brez brezžičnega polnjenja – plačamo približno polovico manj. Za $50 dobimo tudi RAVPower brezžični polnilec z outputom 10W.

Dejstvo je, da vsi tisti, ki kupijo Teslin brezžični polnilec za pametne telefone, tega ne kupijo zato, ker bi jih navdušile specifikacije ali zato, ker bi bili zadovoljni s ceno. Teslin polnilec enostavno kupiš za to, ker nosi Teslin logotip in ker izgleda zares lepo. Za ceno $65 je to roko na srce kar dovolj kajne? Poleg tega spada Teslin polnilec med tiste, katerih upravljanje je verjetno med najlažjimi in tudi to je zelo pomembna konkurenčna prednost. Kakorkoli že, če ste velik oboževalec Tesle, potem je to pravi produkt za vas.


Prijavi napako v članku