Telefoni
10.02.2015 13:29
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Televizorji Samsung prisluškujejo uporabnikom

Samsung si je s spornimi pogoji uporabe nakopal veliko sovražnikov.
Samsung si je s spornimi pogoji uporabe nakopal veliko sovražnikov.

Podjetje Samsung je na dogodku Samsung European Forum 2013 prvič predstavilo nove izdelke in storitve, ki uresničujejo vizijo napredne potrošniške elektronike. Pametni televizorji južnokorejskega giganta so namreč kot prvi pridobili možnost, da prejemajo ukaze uporabnikov kar s prepoznavanjem gest in glasovnih ukazov. Na žalost pri tem uporabniki ne morejo računati na zasebnost, saj je južnokorejski gigant v pogoje uporabe zapisal, da naj kupci pazijo na to, kaj govorijo pred pametnimi televizorji, saj se vsi pogovori snemajo na oddaljeni strežnik, do njih pa se lahko dokopa Samsungovo tehnično osebje.

V pogojih uporabe Samsungovih pametnih televizorjev je še zapisano, da lahko južnokorejski gigant pogovore uporabnikov posreduje tretjim osebam, po vsej verjetnosti oglaševalskim podjetjem, ki bodo pridobljene podatke uporabila za namene oglaševanja. Samsung na očitke uporabnikov odgovarja s preprostim dejstvom, da je posredovanje govora na oddaljen strežnik bistveno za nudenje storitev. Poleg tega je še zagotovil, da se ti podatki nikjer ne shranjujejo, prav tako pa se glasovni ukazi nikjer ne zajemajo.

Če razpolagate s Samsungovimi televizorji, a se ne strinjate s pogoji uporabe, vam žal ne preostane drugega, kot da možnost prepoznave glasovnih ukazov preprosto izklopite. V nasprotnem primeru pa bo vsak glas skoraj zagotovo prodan oglaševalskim agencijam.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku