Telefonija
22.04.2022 15:46
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telemach z novimi baznimi postajami uporabnikom zagotavlja še kakovostnejše storitve

Telekomunikacijski operater Telemach nadaljuje s pospešeno nadgradnjo tehnične opreme in ima v Sloveniji že več kot 1000 baznih postaj ter druge infrastrukture za nemoteno zagotavljanje pokritosti s signalom.

Telemach širi lastno omrežno pokrivanje po Sloveniji, s čimer vsem uporabnikom ponuja zanesljivo in kakovostno uporabniško izkušnjo. V okviru večmilijonske investicije v nadgradnjo opreme Telemach v letu 2022 vključuje več kot 100 novih baznih postaj. V podjetju nenehno vlagajo v pokrivanje omrežja, ga posodabljajo in povečujejo pokritost. Prav tako v Telemachu lastno omrežje nadgrajujejo že vrsto let z željo po nacionalni pokritosti, ki uporabnikom omogoča večjo neodvisnost.

Telemachova zavezanost k odličnosti bo pozitivno vplivala predvsem na uporabnike, ki živijo na robnih območjih, saj jim bo operater z lastnimi baznimi postajami zagotavljal zanesljivo omrežno pokrivanje in posledično nemoteno uporabo mobilnih naprav v Telemachovem omrežju.

Zoran Vehovar, član poslovodstva Telemacha, odgovoren za tehniko, ob tem dodaja: »Več kot 1000 baznih postaj ter več sto mikro celic in sistemov za zagotavljanje pokritosti znotraj prostorov dokazuje, da pospešeno povečujemo pokritost s Telemachovim signalom v Sloveniji, s tem pa zasledujemo tudi naš glavni cilj, zadovoljstvo uporabnikov. Njihovo število še naprej narašča, še vedno smo najhitreje rastoči operater pri nas, kar pomeni, da smo res na pravi poti. Seveda pa se ne zaustavljamo in še naprej pospešeno gradimo lastno omrežje, saj želimo z njim čim prej pokriti celotno Slovenijo. Tako bomo lahko slehernemu uporabniku zagotavljali storitve z najboljšo uporabniško izkušnjo

Telemach ima z jasno vizijo po zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje 24,18-odstotni tržni delež pri mobilni telefoniji, uporabnikom pa zagotavlja, da jim bo nudil najbolj kakovostne storitve na vseh področjih telekomunikacij. Njihovo usmerjenost k zadovoljstvu uporabnikov dokazujeta tudi nagradi, ki ju je Telemach prejel za najhitrejše fiksno in 5G omrežje v Sloveniji. Nagradi sta bili podeljeni februarja 2022 in temeljita na preizkusu s pomočjo aplikacije Ookla Speedtest®, ki predstavlja neodvisno in natančno metodo pridobivanja podatkov s pomočjo več kot 10 milijonov uporabniških testov na dan.

Uporabniško izkušnjo 5G s hitrostmi, ki dosegajo do 1 Gbps, je Telemach kot prvi v Sloveniji predstavil lani junija, odslej pa omrežje pete generacije zagotavlja v več kot 50 krajih po Sloveniji. V podjetju, ki je vodilni ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta in plačljive televizije ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji, se lahko pohvalijo tudi z lastnim fiksnim GIGA omrežjem nove generacije. Ta pokriva že več kot 390.000 gospodinjstev in skoraj v celoti zagotavlja dostop do interneta s hitrostmi do 1 Gbps, obenem pa se osredotočajo na tehnologiji DOCSIS 3.1 ter XGSPON, ki bosta uporabnikom omogočali hitrosti kar do 10 Gbps.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Telemach

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18