Računalništvo, telefonija
11.02.2004 13:32
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telemach gradi kabelski sistem na Dolenjskem

Kabelski operater Telemach d.o.o., ki je v začetku leta 2003 prevzel kabelskega operaterja v Novem mestu, podjetje Boma Novo mesto d.o.o., po prenovi omrežja na Mestnih njivah v letošnjem letu nadaljuje s pospešeno gradnjo novega omrežja na Dolenjskem. Telemachovim podružnicam Ljubljana, Gorenjska in Primorska, Velenje in Pomurje se je tako pridružila še podružnica Dolenjska. Telemach je na Dolenjskem že lastnik kabelskega omrežja v Kočevju in kabelskega omrežja v Ribnici, ki so tudi del podružnice in kabelskega sistema na Dolenjskem.

Novim naročnikom bo v prihodnje omogočen kvaliteten sprejem signala, spremljanje več kot 55 različnih televizijskih programov (od tega 6 programov iz angleškega govornega področja, podnaslovljenih v slovenščino), kabelski internet in druge multimedijske storitve (digitalna TV, plačljiva TV, video na zahtevo). Program Telemachove kabelske TV na Dolenjskem se bo uskladil s Telemachovo programsko shemo v ostalih podružnicah, z upoštevanjem lokalnih značilnosti.

Telemach z gradnjo novega omrežja na Dolenjskem sledi začrtani strategiji rasti tako na področju pridobivanja novih naročnikov kot tudi v dvigovanju kvalitete programov in novih storitev, podprtih z najnovejšo tehnologijo.


Prijavi napako v članku