Telefoni
21.05.2021 05:46

Deli z drugimi:

Share

Pametni telefon za ljubitelje klasične tipkovnice

Nadvse zanimiv telefon Titan Pocket s tipkovnico.
Nadvse zanimiv telefon Titan Pocket s tipkovnico.

Na spletnem portalu KickStarter se je pred nedavnim pojavil nadvse zanimiv pametni telefon, ki se nekoliko razlikuje od ostalih. Gre za poseben telefon z operacijskim sistemom Android 11, ki je opremljen s fizično tipkovnico po vzoru nekdanjih poslovnih telefonov podjetja BlackBerry. Pametni mobilni telefon Titan Pocket je pripravilo inovativno start-up podjetje Unihertz.

Mobilni telefon Titan Pocket je opremljen s fizično tipkovnico QWERTY in zaslonom na dotik, ki ga lahko uporabljamo za hiter zagon aplikacij in izvajanje določenih opravil, kot je na primer hitra navigacija po spletnih straneh. Tipkovnica je seveda osvetljena, zato jo lahko uporabljamo v popolni temi. To je tudi razlog, zakaj je novost z nekoliko zastarelo obliko navdušila mnoge uporabnike.

Inženirji podjetja Unihertz so pametni mobilni telefon Titan Pocket opremili z 7,9-centimetrskim oziroma 3,1-palčnim zaslonom ločljivosti 716 x 720 slikovnih točk, ki ga pred poškodbami ščiti zaščitno steklo Gorilla Glass. Preostala strojna oprema obsega še osemjedrni procesor Helio P70 frekvence 2,1 gigaherca, šest gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora, ki ga lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD.

Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pametnemu mobilnemu telefonu Titan Pocket zagotavlja baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur s podporo za brezžično polnjenje, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen Googlov mobilni operacijski sistem Android 11 z nekoliko prirejenim grafičnim vmesnikom. Na voljo je še bogata paleta drugih nadvse uporabnih tehnologij.

Pametni mobilni telefon Unihertz Titan Pocket je trenutno mogoče kupiti le preko spletnega portala KickStarter, in sicer na spletni povezavi bit.ly/TitanPocket. Maloprodajna cena novosti ni pretirano visoka: podjetje Unihertz telefon Titan Pocket namreč vrednoti na zgolj 165 evrov.


Prijavi napako v članku