Računalništvo, telefonija
15.11.2017 23:14
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon LEAGOO T5c je lahko vaš že za manj kot dva dolarja!

Telefon LEAGOO T5c je lahko vaš že za manj kot dva dolarja!
Telefon LEAGOO T5c je lahko vaš že za manj kot dva dolarja!

Kitajski proizvajalec telefonov je prejšnji teden najavil prihod novega telefona z imenom Leagoo T5c. Telefon bo v prodajo prišel že v prihodnjih nekaj dneh, že v teh dneh pa poteka posebna rezervacijska akcija, v kateri lahko telefon z nekaj sreče dobite že za 1,99 ameriških dolarjev oziroma 1,69 evra.

Navodila za sodelovanje v promocijski akciji najdete na Leagoojevi uradni strani, akcija pa bo trajala vse do 3. decembra, tako da imate še več kot dovolj časa za prijavo.

Telefon Leagoo T5c se sicer lahko pohvali z odličnimi karakteristikami. Kar najprej pade v oči je, da telefona ne poganja MediaTekov procesor, tako kot nekatere druge Leagoojeve telefone, ampak nekoliko manj poznani Spreadtrum SC9853i. Gre za izdelek proizvajalca, ki se je specializiral za izdelavo strojne opreme za telefone nižjega in srednjega cenovnega razreda, Leagoo T5c pa je prvi telefon s tem procesorjem. Ta sicer deluje na Intelovi 14-nanometrski platformi, ki skrbi za odlično uravnoteženost med zmogljivostjo in energijsko učinkovitostjo.

Procesor Spreadtrum SC9853i ima sicer 8 jeder in deluje pri frekvenci 1,8 gigaherca, na testih zmogljivosti pa ima precej boljše rezultate od konkurenčnega MediaTekovega procesorja MT6750 – kar 39 % boljši rezultat v enojedrnem načinu in 25 % boljši rezultat v večjedrnem načinu. Zahvaljujoč Intelovi 14-nanometrski FinFET pa je tudi energijsko bolj učinkovit od 28-nanometrskega MediaTekovega primerka.

Leagoo T5c se sicer lahko pohvali še s Samsungovo dvojno kamero z enim senzorjem ločljivsti 13 MP in enim senzorjem ločljivsti 2 MP, zaslon IPS s 5,5-palčno diagonalo in FHD ločljivostjo, 3 gigabajti RAM-a in 32 gigabajti spomina. Poleg tega pa ima vgrajeno še LG-jevo baterijo s kapaciteto 3.000 miliamper ur, ki podpira hitro polnjenje, pod zaslonom pa ima še čitalec prstnih odtisov.

Leagoo T5c je pametni telefon srednjega razreda, od konkurence pa se loči tudi po ugodni ceni, ki je glede na to kar telefon ponuja, več kot odlična. Njegova polna cena bo znašala 129,99 dolarja, prodaja pa se bo uradno začela 5. decembra.

Vseeno pa lahko si lahko že zdaj zagotovite svoj primerek s prednaročilom, s katerim imate tudi možnost, da telefon dobite za samo 1,99 dolarja. Ne odlašajte, prijavite se že danes!


Prijavi napako v članku