Telefoni
14.05.2017 13:53
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon Google Taimen le še vprašanje časa?

Novi član družine pametnih mobilnih telefonov Google Pixel obeta veliko!
Novi član družine pametnih mobilnih telefonov Google Pixel obeta veliko!

Najnovejše informacije na spletu nakazujejo na to, da naj bi Google kmalu ponudil v prodajo tretjega člana družine pametnih mobilnih telefonov Google Pixel. To so razkrili člani spletnega portala Geekbench, ki so preizkusili zmogljivost novosti, ki jo podjetje Google razvija pod razvojno oznako Taimen. Kot vse kaže bo telefon zlahka dobro opravil tudi najzahtevnejše nalogame, saj naj bi ga inženirji računalniškega giganta opremili s procesorjem Snapdragon 835 frekvence 1,9 gigaherca v navezi s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika.


Prototip pametnega mobilnega telefona Google Taimen naj bi zmogljivostno primerljiv s telefonoma Samsung Galaxy S8 in Sony Xperia XZ Premium. V enojedrnem preizkusu je novost zabeležila 1.804 točk, kar je za 125 točk oziroma 139 točk manj v primerjavi s pametnima mobilnima telefonoma Samsung Galaxy S8 (1.929 točk) in Sony Xperia XZ Premium (1.943 točk). Pametni mobilni telefon Google Taimen pa se je precej bolje odrezal pri večjedrnem preizkusu, saj je s 6.248 točkami za 164 točk prekosil Galaxy S8 (6.084 točk) in za 424 točk telefon Xperia XZ Premium (5.824).


Na pametnem mobilnem telefonu Google Taimen naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android O. Ena izmed večjih prednosti novosti bo nedvomno izboljšana poraba električne energije, kar bo seveda posledično pomenilo daljše delovanje mobilne naprave. Večja avtonomija delovanja je sicer posledica omejitve sistemskih virov, ki so namenjeni aplikacijam, ki tečejo v ozadju. Druga pomembna novost pa je urejanje obvestil glede na kategorije, kar pomeni, da različne aplikacije lahko uporabniku pošiljajo obvestila o podobnih stvareh in da ista aplikacija lahko ponuja obvestila iz različnih kategorij. Posledično naj bi bil sistem obveščanja precej bolj uporaben in zanimiv.


Prijavi napako v članku