Računalništvo, telefonija
07.02.2007 09:56

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija pametnih kartic v .NET rešitvah

Cetisova ekipa visokotehnološkega oddelka Cetis nove tehnologije – CeNT je pod vodstvom Dušana Zupančiča konec januarja v Varaždinu izvedla predavanje na temo Tehnologija pametnih kartic v .NET rešitvah.

Zanimiva tema predavanja je pritegnila 16 udeležencev iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine iz tehnoloških podjetij, ki se ukvarjajo med drugim s tehnologijo pametnih kartic. Kljub razširjenosti te tehnologije je namreč relativno malo informacij o tem.

Začimba predavanja je bila, da je vsak udeleženec pred predavanjem dobil pametno kartico z vpisano kodo na čipu, ki jo je moral znati prebrati, da je potem lahko dobil gradivo. Tako so udeleženci že pred začetkom predavanja aktivno sodelovali.

Namen predavanja, ki sta ga izvedla Boštjan Kolar na temo uporabnosti pametnih kartic in Marko Zdouc na temo programiranje kartic, je bila predstavitev delovanja pametnih kartic ter način komuniciranja z njimi. Torej, kako napisati program, ki bo pri svojem delu uporabljal storitve pametne kartice.

Gre za prvo mednarodno predavanje CeNT-a, ki ga je za hrvaško organiziral Microsoft. Zaradi uspešnosti dogodka se je CeNT že dogovoril za naslednjo tridnevno delavnico. Dušan Zupančič, vodja svetovanja v CeNT-u namreč deluje v Microsoftovi razvijalski skupnosti in je bil lani nagrajen s statusom Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Častni naziv je pridobil s stalnim učenjem in dokazovanjem znanja na področju optimizacije uporabe najnovejše tehnologije.

Ustanovitev visokotehnološkega oddelka Cetis Nove tehnologije (CeNT) pomeni jasen premik Cetisa v smer storitvenega in visoko tehnološkega podjetja. Nove tehnologije predstavljajo nove izzive in teh na visokotehnoloških področjih, s katerimi se je že prej ukvarjal zdajšnji CeNT, ne manjka: upravljanje z identiteto, biometrija, računalniški vid, tehnologija pametnih kartic, upravljanje z vsebinami (ECM), itd. Prav zaradi teh izzivov v ekipi sodelujejo največji strokovnjaki s teh področij iz cele Slovenije.


Prijavi napako v članku