Računalništvo, telefonija
Igre
14.04.2023 11:02

Deli z drugimi:

Share

Tedenske brezplačne igre Steam in Epic Games (14. 4. – 21. 4.)

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Odločili smo se, da vas bomo tedensko obveščali, katere igre si lahko naložite brezplačno ali pa jih vsaj preizkusite. Tudi če jih ne nameravate igrati, vam nič ne škoduje, če si jih naložite v svojo knjižnico. Morda si boste v prihodnosti premislili in si boste hvaležni, da ste si jo takrat preventivno sneli s platforme Steam ali Epic Games. Če si račun delite z bratom ali sestro, je odločitev še toliko bolj smiselna.

Poglejmo si, katere brezplačne igre so na voljo ta teden.

The Elder Scrolls Online brezplačna preizkušnja do 17. aprila

Se počutite pustolovske? Bi radi raziskovali vsem znani svet Tamriel? Do konca vikenda lahko brezplačno igrate online različico najbolj znane franšize na svetu, The Elder Scrolls.

Za začetek preizkušnje klikni tukaj.

War Mongrels brezplačna preizkušnja do 17. aprila

Preživite konec tedna s premlevanjem različnih taktičnih potez. Razvijalci opisujejo igro War Mongrels kot nekaj edinstvenega. Vsebuje taktično, a precej dinamično igranje s številnimi prikritimi elementi in realistično prikazuje vzhodno fronto druge svetovne vojne. Če ste ljubitelj tovrstnih izkušenj, ne smete zamuditi priložnosti, da preizkusite igro.

Za začetek brezplačne preizkušnje obiščite spletno stran Steam in kliknite na gumb “Play Game”.

Brezplačne igre na Epic Games 14. 4. – 21. 4. 2023

Epic Games vsak teden v svojo knjižnico doda nove brezplačne igre. Kaj so pripravili za ta teden?

Ta teden je razburljiv za tiste, ki radi igrate spletne igre z drugimi. Do 20. aprila Epic Games Store podarja dva naslova, ki zagotavljata zabavo za več igralcev. Prenesite jih zdaj in jih obdržite za vedno.

Prva brezplačna igra je znan srednjeveški slasher za več igralcev MORDHAU. Do 64 igralcev se lahko bori med seboj z meči, helebardami in celo samostreli. V igri vsekakor ne manjka krvi in nasilja. Za prenos brezplačne igre obiščite spletno trgovino Epic Games.

Druga brezplačna igra je Second Extinction, v kateri se boste bojevali proti mutiranim dinozavrom, ki so zavzeli naš planet. Za prenos brezplačne igre zopet obišči profil igre na Epic Games.

Steam brezplačne igre/dodatki 14. 4. – 21. 4. 2023

Steam tudi vsak teden pripravlja nove brezplačne igre, čeprav običajno manj razburljive naslove kot Epic Games.

Tokrat je na voljo Peaky Blinders: Mastermind, ki temelji na hit šovu o najbolj zloglasni angleški tolpi. Gre za ugankarsko pustolovsko igro, v kateri vas čaka kar nekaj presenečenj.

Za brezplačni prenos obiščite spletno stran Fanatical in kliknite na brezplačni prenos igre.

Presenetljivo Steam ponuja še eno brezplačno igro, in sicer novi The Murder of Sonic the Hedgehog. Brezplačno si jo lahko prenesete tukaj.

Prime Gaming brezplačne igre

Tudi Amazon nas je razveselil z novimi brezplačnimi igrami. Za mnoge bo najbolj razburljiva novica, da si lahko brezplačno snamejo legendarno igro Elder Scrolls III: Morrowind (Game of the Year Edition). Ta je praktično največji krivec za eksplozijo popularnosti, ki jo je doživela ta franšiza po izdaji igre Morrowind.

 • The Beast Inside
 • Icewind Dale: Enhanced Edition
 • Wolfenstein: The New Order
 • Art of Fighting 3
 • Ninja Commando
 • City Legends
 • Peaky Blinders: Mastermind
 • Book of Demons
 • Faraway: Arctic Escape
 • The Last Blade 1 in 2
 • Metal Slug 1, 3, X
 • Twinkle Star Sprites
 • Real Bout Fatal Fury 2
 • Crossed Swords

Če želite brezplačno dodati te igre v svojo zbirko, boste morali postati Amazon Prime naročnik. Če se vam to ne sliši ravno najbolje, se lahko brezplačno prijavite na mesečni preizkus. Po 30 dneh pa se enostavno odjavite od naročnine. V tem času pa si lahko snamete vse zgoraj naštete brezplačne igre. Kako? Pojdite na spletno stran Prime Gaming in sledite navodilom.

Ostale brezplačne igre: Wolfenstein, The Sims 4 …

Wolfenstein: Enemy Territory

Wolfenstein: Enemy Territory je je brezplačna prvoosebna strelska igra za več igralcev iz 2. svetovne vojne, ki temelji na doseganju ciljev. Na platformi GOG si jo lahko do nadaljnjega snamete brezplačno.

The Sims 4

Legendarna franšiza The Sims je pred kratkim presenetila svoje zveste igričarje in osnovno igro The Sims 4 za vedno ponudila za brezplačno namestitev, bodisi na platformi Steam ali EA aplikaciji (prej Origin). Potegnite si eno izmed omenjenih trgovin, najdite igro in si jo brezplačno prenesite.

Brezplačne indie igri Syberia in Syberia II

Potopite se v nepozabno zgodbo, pripovedovano iz tretjeosebne perspektive Kate Walker, katere poslovno potovanje se spremeni v pravo avanturo. Zahvaljujoč privlačnemu zapletu in dobro zasnovanim ugankam je serija pridobila komercialni uspeh in predano bazo oboževalcev. Syberia in Syberia II sta vam za kratek čas na voljo brezplačno. Da bosta postali del vaše knjižnice iger, obiščite spletno stran Indie Gala Store, najdite profil za Syberia in Syberia II in ju dodajte v zbirko. Razumljivo boste morali imeti aktivni račun na omenjeni trgovini.

Se vidimo čez 7 dni, ko bo čas za nove Epic Games in Steam brezplačne igre.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več