Računalništvo, telefonija
VR
Igre
Triki in nasveti
21.10.2022 14:34

Deli z drugimi:

Share

Tedenske brezplačne igre na Steam in Epic Games

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games

Največji gaming spletni trgovini Steam in Epic Games redno razvajata svoje uporabnike. Na platformi Epic Games se tedensko (vsak četrtek) posodobi seznam brezplačnih iger, ki si ji lahko vsak uporabnik z računom Epic naloži v svojo knjižnico, povsem brezplačno. Steam je bolj naključen glede akcijskih ponudb, bodisi v celoti brezplačne igre ali časovno omejene akcije, ko lahko za nekaj dni brezplačno preizkusite izbrano igro.

Odločili smo se, da vas bomo tedensko obveščali, katere igre si lahko naložite brezplačno ali pa jih vsaj preizkusite. Tudi če jih ne nameravate igrati, vam nič ne škoduje, če si jih naložite v svojo knjižnico. Morda si boste v prihodnosti premislili in si boste hvaležni, da ste si jo takrat preventivno sneli s platforme Steam ali Epic Games. Če si račun delite z bratom ali sestro, je odločitev še toliko bolj smiselna.

Poglejmo si, katere brezplačne igre so na voljo ta teden.

Epic Games 20. – 27. oktober 2022

Fallout 3 (Game of the Year različica) in Evoland Legendary Edition

Ni slaba zasedba, kajne, še posebej, ker gre za brezplačne igre. Fallout 3 ne potrebuje posebne predstavitve pri starejših gamerjih. Tudi pri mlajših igričarjih je Fallout franšiza pravi hit. Fallout 3 spada med bolj hvaljene RPG igre v zadnjih dvajsetih letih in verjamemo, da boste tudi v letu 2022 še vedno našli kar nekaj razburljivih trenutkov znotraj odprtega apokaliptičnega sveta.

Fallout-3-brezplačne-igre

Evoland Legendary Edition je pravzaprav skupek dveh iger: Evoland in Evoland II. Edinstveni igri sta navdih črpali pri ikoničnih franšizah, kot sta Final Fantasy in The Legend of Zelda. Združujeta več različnih žanrov, kar se je izkazalo za dober recept za neskončno zabavo. Evoland II ima celo več grafičnih stilov, od klasične slikovne podobe do sodobne 3D animacije.

Obe igri si lahko do 27. oktobra brezplačno naložite v svojo Epic Games knjižnico. Po tem datumu pa boste zopet postali plačljivi, zato ne zamudite te edinstvene priložnosti.

Steam brezplačne igre 21. oktober 2022

Kot rečeno, Steam si ne more privoščiti, da ga zasenči njegov največji rival.

Ta vikend, torej med 21. in 24. oktobrom lahko brezplačno preizkusite novo dirkaško simulacijo F1 2022. Na žalost po končani akciji ne boste mogli obdržati igre, vseeno pa jo lahko naslednje tri dni preizkušate po mili volji.

Do konca tega tedna si lahko brezplačno prenesete še dva promocijska paketa za manj znane in razburljive igre.

Prvi promocijski paket velja za igro Rebel Inc: Escalation, ki vključuje nov DLC dodatek Sand & Secrets. Dodatek si lahko brezplačno namestite, če že imate originalno igro.

Drugi promocijski paket vključuje nove kostume za igro Awesomenauts. Podobno kot prej tudi tukaj potrebujete prvotno igro za unovčitev paketa.

To je vse za ta teden. Se vidimo kmalu!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre Dirkalne igre Video igre Epic Games


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več