Računalništvo, telefonija
22.03.2012 19:57

Deli z drugimi:

Share

Tanek in hiter SSD Storage za ultra-tanke prenosnike in računalnike

Plextor_M3_Pro
Plextor_M3_Pro

Razvijalec visoko zmogljive tehnologije za digitalno shranjevanje Plextor (www.plextor-digital.com), je oznanil splovitev SSD-ja (Solid State Drive) M3 Pro Series s tehnologijo True Speed ter 5-letno garancijo.

Kot nadgradnja obstoječega modela M3, se verzija Pro za izredno zmogljivost lahko zahvali visoko optimizirani strojno-programski opremi, vrhunskemu 24nm Toggle Flash-u in podpori za najnovejši SATA 6Gb/s (SATA III). Nadzorni čip Marvell najnovejše generacije prinaša stalno visoko zmogljivo branje in pisanje – celo pri podatkih, ki se jih ne da stisniti na preprost način.

Izjemno tanka, 7mm oblika je združena z opremo in softverom, ki naredi nadgrajevanje ultra tankih prenosnikov in PC-jev zelo preprosto, brez ponovnega nameščevanja programske opreme. Pogon M3 Pro Series je narejen s tehnologijo True Speed,ki poskrbi za neprekinjeno vrhunsko delovanje celo po daljših časovnih obdobjih.

V tesnem sodelovanju z vodilnim podjetjem v industriji, Toshibo, je Plextor izdelal pogon M3 Pro Series tako, da ta uporablja najnovejši 24nm Toggle NAND flash pomnilnik, s katerim stopnje prenosa znašajo 133 Mbps – veliko več kot standardnih 40 Mbps, ki jih nudi tradicionalna tehnologija SDR. Takšna napredna zasnova zagotavlja maksimalno število prebiranj in zapisov za povišano zanesljivost in življensko dobo pogona M3 Pro Series.

Hitri Toshibin pomnilnik je bil združen z najnovejšo generacijo Marvell-ovega server-grade nadzornika, ki podpira vmesnik SATA 6Gb/s. Rezultat tega je neverjetno visoka naključna hitrost branja/pisanja 70.000/69.000 IOPS ter zaporedna hitrost branja/pisanja do 540Mb/s in 450Mb/s, kar uporabnikom zagotavlja optimalne odzivne čase pri prenosu podatkov.

Veliko ekskluzivne Plextorjeve strojno-programske opreme podpira pospešeno tehnologijo, vključno s patentiranim Instant Restore (pomaga ohranjati delovanje pogona na začetnih stopnjah, celo po dolgem časovnem obdobju), Bad Block Management in Global Wear Management. Ti sestavni deli skupaj tvorijo del kombinirane tehnologije True Speed, ki pogonu Plextor M3 Pro Series omogoča neprekinjeno visoko zmogljivost skozi njegovo celotno življensko dobo.

Z ultra tanko obliko (7mm) se 2,5″ pogon M3 Pro z lahkoto prilega v najtanjše prenosnike ali namizne PC-je (s priloženim 3,5″ nosilcem). M3 Pro ima priložen program za kloniranje diska, s katerim je nadgradnja z obstoječega trdega diska hitra in preprosta. Zaradi prenosa identične kopije podatkov na disku ni potrebe po ponovni namestitvi operacijskega sistema ali posameznih programov ter z njimi povezanih podatkov.

Plextor je predan zanesljivosti, ki se začne s popolnim in temeljitim tovarniškim testiranjem vsakega pogona M3 Pro, da se zagotovi dolgoročna stabilnost. Vsak pogon mora prestati neizprosne teste visokih temperatur in simuliranja pospešene uporabe, rezultat tega pa je, da je Plextor dosegel občudovanja vredno 0,5% AFR (letno število odpovedi) za SSD-je, ki je s tem najnižje v industriji.

SSD-ji M3 Pro Series bodo na razpolago od marca 2012 dalje, na izbiro pa bodo kapacitete 128GB, 256GB in 512GB.

Poleg novega M3 Pro bo obstoječi pogon M3 še vedno na voljo za visoko zmogljivost za poslovne uporabnike, intenzivne uporabnike, igralce računalniških iger, sistemske integratorje in vsakogar, ki želi maksimalno učinkovitost.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GAJCOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 23 00
GAJCOM - tiskarna majic Tiskarna majic Gajcom ni običajna tiskarna. V njej se ne tiska na papir, ampak na majice, puloverje, jakne, vrečke in podobne, praktično na vse tekstilne ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več