Prenosni računalniki
24.01.2010 18:50
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik podjetja Apple bi kupila skoraj petina Američanov

Bo Steve Jobs upravičil visoka pričakovanja?
Bo Steve Jobs upravičil visoka pričakovanja?

O skrivnostnem tabličnem računalniku podjetja Apple je bilo na spletu napisanega že ogromno, uradnih informacij o njem pa še vedno ni. Kljub temu, da se uradnega o njem ne ve še nič, pa po rezultatih raziskave podjetja ChangeWave o njegovem nakupu razmišlja že skoraj petina od 3.300 anketiranih Američanov. Ti rezultati so vsekakor lepa vzpodbuda za Apple pred uradno najavo in prodajo.

Anketa je vključevala tudi vprašanje, koliko so kupci pripravljeni odšteti za prihajajoči Applov tablični računalnik. 75 odstotkov tistih, ki razmišljajo o nakupu, bi zanj zapravilo 500 dolarjev (slabih 350 evrov). Precej manj pa je takih, ki bi zanj odšteli 700 dolarjev (slabih 500 evrov) in več . Seveda se ob tem poraja vprašanje, če bo Apple napravo sploh ponujal za tako nizko ceno, saj cenovno ne velja za najbolj ugodnega ponudnika elektronike. Pred časom so številni na spletu napovedovali, da bo njegova cena celih 1.000 dolarjev (slabih 700 evrov) oziroma še celo več.

Pričakovanja potrošnikov so velika in marsikdo se sprašuje, ali bo novi tablični računalnik postal tako uspešen produkt, kot sta na primer iPod in iPhone. Zaenkrat je to brez uradnih informacij o njem težko napovedati. Te bomo najverjetneje dobili med 9. in 13. februarjem, ko se bo v ameriškem San Franciscu odvijal tradicionalni Applov Macworld.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku