Tablični računalniki
17.01.2013 05:41

Deli z drugimi:

Share

Povpraševanje po iPhonu 5 upada, tablici iPad 5 in novi iPad mini že marca

Medtem ko se je povpraševanje po mobilnikih iPhone 5 že zmanjšalo, analitiki v naslednjih tednih pričakujejo drastičen upad povpraševanja še po tabličnih računalnikih iPad in iPad mini. Vse več potencialnih kupcev namreč že nestrpno pričakuje njegove naslednike, ki naj bi jih Apple predstavil že v mesecu marcu.
Podjetje Apple naj bi vsakih šest mesecev ponudilo v prodajo nove različice mobilnih naprav.
Podjetje Apple naj bi vsakih šest mesecev ponudilo v prodajo nove različice mobilnih naprav.

Časopisna hiša The Wall Street Journal je pred kratkim razkrila, da je podjetje Apple zmanjšalo naročila za sestavne dele pametnega mobilnega telefona iPhone 5. Glavni razlog za manjše naročilo naj bi bil v precej nižjem povpraševanju po novincu od pričakovanega, saj vse več potencialnih kupcev že nestrpno pričakuje njegovega naslednika. Mobilnik iPhone 5S naj bi namreč bil opremljen z boljšo oziroma kakovostnejšo kamero za videokonference, zmogljivejšo baterijo, brezstično tehnologijo NFC in visokokakovostnim zaslonom IGZO.

Analitik Brian White iz analitske hiše Topeka Capital v kratkem pričakuje drastičen upad povpraševanja še po tabličnih računalnikih iPad in iPad mini, saj naj bi podjetje iz Cupertina že marca predstavilo njihova naslednika. Tablični računalnik iPad 5 bo opremljen z 9,7-palčnim (24,6-centimetrskim) zaslonom Retina in naj bi bil nekoliko lažji od njegovega predhodnika, ki je prodajne police trgovin ugledal lanskega oktobra. Izboljšav bo deležem tudi iPad mini, saj naj bi ga Apple opremil z boljšim zaslonom in zmogljivejšim procesorjem. Maloprodajne cene novosti naj bi bile povsem primerljive z zdajšnjimi.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku