Računalništvo, telefonija
13.01.2013 11:07

Deli z drugimi:

Share

Tablica za brezžično polnjenje mobilnih naprav

Podjetje Fulton Innovation je pripravilo nadvse inovativni tablični računalnik, ki ga lahko uporabimo tudi v vlogi polnilca za druge mobilne naprave. Ta nam bo prišel v poštev, ko se nam bo izpraznila baterija pametnega mobilnega telefona.
Tablične računalnike bomo kmalu uporabljali še kot polnilce za pametne mobilne telefone.
Tablične računalnike bomo kmalu uporabljali še kot polnilce za pametne mobilne telefone.

Konec lanskega leta so podjetja Motorola, Nokia, HTC in LG s skupnimi močmi oblikovala standard brezžičnega polnjenja Qi, na osnovi katerega že temeljijo pametni mobilni telefoni Nokia Lumia 920 in Lumia 820 ter Google Nexus 4. Da bi brezžično polnjenje mobilnih naprav postalo še bolj uporabno, je podjetje Fulton Innovation pripravilo nadvse inovativni tablični računalnik, ki ga lahko uporabimo tudi v vlogi polnilca za druge mobilne naprave.

Tablični računalnik podjetja Fulton Innovation ima na hrbtni strani vgrajeni sistem, preko katerega lahko tablični računalnik brezžično polnimo, hkrati pa ga lahko uporabljamo tudi za polnjenje drugih naprav, ki so združljive s tehnologijo Qi. Če bi se nam torej baterija pametnega mobilnega telefona izpraznila, bi jo lahko napolnili tako, da bi mobilnik »prislonili« na zadnjo stranico tabličnega računalnika. Podjetje Fulton Innovation zagotavlja, da bi lahko na tak način sočasno polnili tudi večje število mobilnih naprav.

Prve izdelke, ki jih bo mogoče uporabljati za polnjenje drugih mobilnih naprav, bi lahko na trgu ugledali že v letošnjem letu. S tovrstnim sistemom bodo sprva kakopak opremljeni le tablični računalniki, saj ti imajo baterijo, ki je precej zmogljivejša od tiste, s katero so opremljeni pametni mobilni telefoni.


Prijavi napako v članku