Tablični računalniki
24.09.2014 06:21

Deli z drugimi:

Share

Tablica Apple iPad Air 2 že oktobra?

Eden glavni adutov tabličnega računalnika iPad Air 2 naj bi bil  premaz zaslona proti bleščanju.
Eden glavni adutov tabličnega računalnika iPad Air 2 naj bi bil premaz zaslona proti bleščanju.

Iz Tajvana prihajajo vesti, da naj bi podjetje Apple tablični računalnik iPad Air 2 predstavilo že 21. oktobra letos, in sicer v okviru posebne konference. To posledično pomeni, da bi lahko novost v ZDA ugledala prodajne police trgovin že konec oktobra, v preostale države širom sveta pa naj bi zašla predvidoma konec novembra. Novost naj bi prinesla mahne, a za ljubitelje ogrizenega jabolka pomembne spremembe, zato gre pričakovati, da bo zagotovo šla bolje v prodajo v primerjavi s predhodnikom.

O prihajajočem Applovem tabličnem računalniku iPad Air 2 je trenutno bolj kot ne znanega zelo malo. Novost naj bi bil opremljen s kakovostnejšim zvočniškim sistemom, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, procesorjem Apple A8 in z večjo količino pomnilnika v primerjavi z njegovim predhodnikom (po vsej verjetnosti dva gigabajta). Novost naj bi tehtala 484 gramov in naj bi bila opremljena celo z bralnikom prstnih odtisov Touch ID. Piko na i pa naj bi dal še premaz zaslona proti bleščanju, saj bomo lahko tablični računalnik iPad Air 2 brez težav uporabljali tudi na terenu ob močnejši dnevni svetlobi.

Proti koncu leta pa naj bi Apple ponudil v prodajo še manjši tablični računalnik iPad 3 Mini, ki naj bi za preračunavanje podatkov prav tako uporabljal procesor A8. Ker bo novost za kar 30 odstotkov tanjša od njegovega predhodnika, so mnogi poznavalci prepričani, da ga bo Apple opremilo kar z oznako Air. Tablični računalnik iPad Mini Air naj bi v debelino meril le 5,25 milimetrov in bo s tem vzelo lovoriko najtanjše tablici Samsung Galaxy Tab S 8.4 , ki v debelino meri le 6,6 milimetrov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku