Tablični računalniki
25.03.2013 08:13

Deli z drugimi:

Share

Tablica Amazon Kindle Fire HD za borih 75 evrov?

Podjetje Amazon naj bi še pred jesenjo ponudilo v prodajo novo različico tabličnega računalnika Kindle Fire HD, za katerega naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 75 evrov. V zameno za nizko ceno pa se nam bodo kakopak prikazovali reklamni oglasi.
Cenejša tablica Amazon Kindle Fire HD naj bi bila naprodaj še prej jesenjo!
Cenejša tablica Amazon Kindle Fire HD naj bi bila naprodaj še prej jesenjo!

Po tabličnih računalnikih povprašuje vse več uporabnikov, kar njihove proizvajalce »sili« v pripravo vedno cenejših izdelkov, saj je konkurenca na tem področju izjemno huda. Ker vodilna podjetja že ponujajo tablice po izjemno konkurenčnih cenah (na primer Samsung, Google, Acer in drugi), so se za ta korak naposled odločili tudi pri podjetju Amazon. Njihovi inženirji namreč načrtujejo tablični računalnik Kindle Fire HD, za katerega naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 75 evrov.

Ker cenovno ugodni tablični računalnik Amazon Kindle Fire HD še ni nared za prodajo, njegove strojne specifikacije še niso bile razkrite. Trenutno je znano le to, da bo novost po vsej verjetnosti opremljena z visokoločljivim 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom IPS in 2-jedrnim procesorjem podjetja Texas Instruments. Za shranjevanje podatkov pa bo po vsej verjetnosti na voljo osem gigabajtov prostora, razširljivega preko pomnilniške kartice microSD.

Podjetje Amazon bo cenovno nadvse ugodno tablico Kindle Fire HD ponudilo v prodajo še pred jesenjo. Zaradi nizke maloprodajne cene gre pričakovati, da bo Amazon vanjo »stlačil« takšne in drugačne reklamne oglase, ki nas bodo neprestano prepričevali v nakup izdelkov, ki jih ta ponuja v okviru lastne spletne trgovine.


Prijavi napako v članku