Telefoni
07.11.2020 05:43
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon, ki bi lahko pometel s konkurenco

Pametne mobilne telefone bi lahko kaj kmalu uporabljali kot tablične računalnike.
Pametne mobilne telefone bi lahko kaj kmalu uporabljali kot tablične računalnike.

Nedavno smo poročali o inovativnem zaslonu podjetja TLC, ki po diagonali v raztegnjenem načinu meri kar 43,2 centimetra oziroma 17 palcev. Glavna prednost novega zaslona OLED pa je v tem, da ga lahko brez poškodb zavijemo v rolo, ki v debelino meri le nekaj centimetrov. Novi zaslon podjetja TLC bi omogočil izdelavo zares zanimivih pametnih mobilnih telefonov. V »zaprtem« položaju bi ti lahko bili komajda večji od klasičnih mobilnih naprav, v raztegnjenem načinu pa bi pridobili prikazovalno površino tabličnega računalnika.

Nove delujoče prototipe zaslona je podjetje TCL že predstavilo v okviru konference DTC 2020. To v praksi pomeni, da bi lahko prve telefone s povsem upogljivim zaslonom OLED lahko ugledali na prodajnih policah trgovin že v teku naslednjega leta. Prvi med njimi pa bi lahko bil pametni mobilni telefon LG Rollable. Na to kaže nedavna registracija imena, ki jo je priljubljeno južnokorejsko podjetje opravilo v evropskem prostoru.

Če gre verjeti spletnim govoricam, naj bi pametni mobilni telefon LG Rollable med drugim podpiral tudi digitalna peresa, kar je sicer glede na velikost zaslona pričakovano. Novosti ne moremo pričakovati pred naslednjim letom, saj naj bi bila še v razvoju. Poleg tega bo po vsej verjetnosti šlo za pametni mobilni telefon višjega cenovnega razreda in bo izdelan v zelo omejenih količinah.


Prijavi napako v članku