Triki in nasveti
29.12.2021 17:02
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ta razširitev prinese nazaj število nevščečkov na YouTube

YouTube je kljub nasprotovanju javnosti ukinil prikaz števila nevšečkov. A števec lahko pridobite nazaj.
YouTube je odstranil števec nevšečkov, vendar tega lahko pridobite nazaj
YouTube je odstranil števec nevšečkov, vendar tega lahko pridobite nazaj

Ob kliku na gumb, da vam neka vsebina ni všeč, se namreč pojavi napis, da je bilo vaše mnenje deljeno z ustvarjalcem, po tem pa se zgodba konča.

YouTube je kljub nasprotovanju javnosti odstranil števec nevščekov, tako da je sedaj sicer možno označiti videoposnetek, da vam ni všeč, vendar ne vidite več podatka, koliko ljudi je kliknilo isti gumb kot vi. Število všečkov medtem ostaja.

Medtem pa je zaživela nova spletna stran, ki ponuja razširitev za spletni brskalnik, ki vam bo število nevšečkov vrnila. Storitev ne predvideva števila, vendar dobi točni podatek preko Googlovega API-ja.

Google pa se je odločil, da bo dotični API izklopil še pred novim letom, posledično je Selivanov (ustvarjalec razširitve) arhiviral število nevšečkov za različne videoposnetke na platformi. Takoj, ko bo API ukinjen, bo razširitev “preklopila na uporabo kombinacije arhiviranih statističnih podatkov o nevšečkih in ocen, ekstrapoliranih iz uporabniških podatkov razširitve ter ocen, ki temeljijo na razmerjih med ogledi in všečki za videoposnetke, katerih nevšečki niso bili arhivirani,” je zapisano na spletni strani.

Posledično bo natančnost čez čas vedno slabša, sploh za nove videoposnetke (dnevno je namreč objavljeno za več kot 500 ur nove vsebine), podatki pa se bodo osveževali enkrat na dva do tri dni. Bodo pa natančne podatke še vedno anonimno zbirali od uporabnikov, ki bodo imeli nameščeno razširitev, tako da se bo v sistem posredoval podatek o povezavi do videoposnetka, ko bo uporabnik kliknil na gumb za nevšeček.

Natančen podatek o nevšečkih pa bo za vsak videoposnetek še vedno na voljo ustvarjalcu, ki je posnetek naložil.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50