Računalništvo, telefonija
26.03.2020 12:05

Deli z drugimi:

Share

Ti pogoni Solid State vam lahko nenadoma odpovejo

Ta pogon Solid State vam lahko nenadoma odpove!
Ta pogon Solid State vam lahko nenadoma odpove!

Pogoni Solid State so v primerjavi z običajnimi trdimi diski povsem »zakon«, saj so zmogljivi, zanesljivi in odporni na številne zunanje dejavnike, kot so padci in udarci. To je tudi razlog, zakaj postajajo ti vse bolj priljubljeni tako v poslovnem kot tudi domačem okolju. Na žalost pa vsi pogoni Solid State niso povsem zanesljivi, kar so nedavno na lastni koži spoznali uporabniki določenih pogonov podjejta Hewlett-Packard oziroma HP.

Težava je namreč v tem, da omenjeni pogoni Solid State podjetja HP enostavno prenehajo delovati po 40.000 urah uporabe. Tu gre za pogone s podatkovnim vmesnikom SAS, na katere lahko shranimo od 800 gigabajtov pa vse do 1.600 gigabajtov podatkov. Tu sicer gre za modele pogonov Solid State družin EK0800JVYPN, EO1600JVYPP, MK0800JVYPQ in MO1600JVYPR, ki so bili privzeto nameščeni v računalniške sisteme HP ProLiant, Synergy, Apollo 4200, Synergy Storage Modules, D3000 Storage Enclosure, StoreEasy 1000 Storage.

Če nam eden od omenjenih modelov pogonov Solid State podjetja HP preneha delovati, obnova podatkov ne bo več mogoča. Na srečo pa obstaja rešitev. Strojno kodo prizadetega pogona Solid State podjetja HP moramo čimprej posodobiti. Več informacij o omenjeni težavi in popravku pa je na voljo na spletni povezavi https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docLocale=en_US&docId=a00097382en_us.


Prijavi napako v članku