Računalništvo, telefonija
14.03.2018 12:00

Deli z drugimi:

Share

Ta naprava vas obvesti o izpadu interneta

Nadzirajte vaš internet vedno in povsod
Nadzirajte vaš internet vedno in povsod

Se tudi vam dogaja, da internetni ponudnik ne drži svoje obljube? Večkrat namreč zniža hitrost prenosa podatkov, saj se izgovarjajo na besedo “do…”. Če ne drugega, lahko z enostavno napravo nadzirate, izpade interneta in tako zahtevate povračilo denarja. Tako bo kmalu na voljo monitor-io, za vse, katera bo prišla predvsem prav vsem, ki imate težave z internetno povezavo.. Sicer je zadeva še v razvojni fazi, saj podjetje še zbira sredstva preko priljubljenega portala Kickstarter. Do sedaj so zbrali že več kot 17.000$.

Za (še) najhitrejše je na voljo po ceni 79$. Tukaj ne pridobite samo nadzora nad vašo internetno povezavo vsak dan, 24 ur na dan, temveč tudi omogoča merjenje hitrosti, tako kot tudi omogoča, da ste sam svoj mojster, saj vam pove, kje se težava nahaja in če ste zanjo krivi vi ali internetni ponudnik.

Nadzira tudi paketke, katere vaše naprave pošiljajo po omrežju. Tako lahko na enostaven način zaznate, ali je v omrežje priklopljena kakšna zlonamerna naprava, oziroma zlonamerni program.

Namestitev naj bi bila sila enostavna. Preprosto bomo morali napravo samo priklopiti v omrežje, ustvariti uporabniški račun, ter po želji prenesti aplikacijo za mobilni telefon, preko katere bomo prejemali obvestila o našem domačem internetu.

Zanimivo je tudi dejstvo, da nas naprava lahko o padcu internetne povezave nemudoma obvesti tudi preko SMS sporočila.

Podjetje naj bi začelo napravo pošiljati že maja letos.

Več na povezavi -> https://www.kickstarter.com/projects/802071374/continuously-track-your-internet-connection-with-m


Prijavi napako v članku