Telefoni
21.12.2009 14:02
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Synaptics prikazal koncept mobilnika nove generacije

Koncept je zanimiv, a vprašanje, če bomo v prihodnje želeli mobilnike uporabljati na tak način.
Koncept je zanimiv, a vprašanje, če bomo v prihodnje želeli mobilnike uporabljati na tak način.

Ne prav poznano podjetje Synaptics je v sodelovanju s še nekaterimi podjetji naredilo koncept mobilnika Fuse, ki prinaša nekatere zelo zanimive tehnologije. S tem mobilnikom so želeli uporabniku pričarati novo izkušnjo, kakršne ni vajen pri klasičnih mobilnikih z zaslonom na dotik, za kar pa so krivi številni vgrajeni senzorji.

Zaradi vgrajenih senzorjev lahko uporabnik upravlja 3D uporabniški vmesnik tudi preko hrbtnega dela mobilnika. Vsak nagib v bolj vodoraven oziroma nazaj v navpičen položaj se tudi odraža na ekranu, saj se lista elementov na ekranu premakne tako močno, kolikor smo mobilnik nagnili. Zanimiv je tudi način odpiranja aplikacij, ki se lahko izvede tudi tako, da mobilnik bolj močno stisnemo. Za bolj nazoren prikaz si spodaj oglejte kratek video posnetek.

Koncept Synaptics Fuse je opremljen z WVGA AMOLED zaslonom, za pogon pa skrbi Cortex A8 procesor z PowerVR SGX grafičnim čipom. Z njim je možno tudi hitro dostopati do priljubljenih strani kot so Facebook, Twitter in YouToube oziroma uporabljati priljubljeni Skype.

Precej več informacij o njem lahko pričakujemo na prihajajočih sejmih Consumer Electronics Show ter Mobile World Congress v Las Vegasu oziroma Barceloni.


Prijavi napako v članku