Računalništvo, telefonija
31.03.2014 15:36
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Svetovni voditelji in njihove mobilne igračke

Svetovni voditelji in njihove mobilne igračke
Svetovni voditelji in njihove mobilne igračke

Politiki so tudi krvavi pod kožo in posledično jih veliko izraža privrženost določeni blagovni znamki pametnih telefonov in tablic. Že leta 2009, ko je v Belo hišo prvič vstopil trenutni ameriški predsednik Barack Obama, je postalo jasno, da imajo tudi vodilne svetovne osebnosti svoje priljubljene znamke pri pametnih telefonih. Tako se Barack Obama ni mogel ločiti od svojega BlackBerryja. Varnostna agencija mu je zato razvila še dodatno zaščito pred morebitnim prisluškovanjem iz tujine in s tem ugodila predsednikovi želji.

V Evropi je kar veliko privržencev Applovih produktov. Med te spadata francoski predsednik Francois Hollande in trenutni italijanski premier Matteo Renzi. Na Apple prisega tudi nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev, ki je rad obiskal tudi Steva Jobsa na sedežu podjetja. Izstopa nemška kanclerka Angela Merkel. Večinoma svoje komunikacijske potrebe opravlja preko Nokie 6260 Slide, ki je ne moremo niti klasificirati kot pametni telefon.


Drugod po svetu je slika podobna. Med zanimivejšimi primeri je vsekakor Severna Koreja, kjer naj bi politični vrh in njegove ožje družine uporabljali pametne telefone neznane lokalne blagovne znamke. V resnici pa bi naj šlo za pametne telefone znamke HTC.


Goreč nasprotnik moderne tehnologije pa je trenutni ruski predsednik Vladimir Putin. Po poročanjih angleškega časnika The Guardian ne uporablja pametnih telefonov in interneta. Kot nekdanji član KGB ima za to verjetno tehtne razloge.


Prijavi napako v članku