Računalništvo, telefonija
07.01.2013 11:42

Deli z drugimi:

Share

Svetovni splet brez reklam postal resničnost!

Uporabniki naročniškega paketa Freebox so čez noč ostali brez reklamnih oglasov na svetovnem spletu, saj jim je francosko podjetje Free te privzeto blokiralo. Zaradi pritožbe podjetja Google bo odločitev podjetja Free vzel pod drobnogled francoski telekomunikacijski regulator.
O legalnosti početja podjetja Free bo razsodil francoski telekomunikacijski regulator.
O legalnosti početja podjetja Free bo razsodil francoski telekomunikacijski regulator.

Francosko podjetje Free je prvi ponudnik internetnih storitev na svetu, ki privzeto blokira vse reklamne oglase na svetovnem spletu. Nove »storitve« so deležni vsi uporabniki naročniškega paketa Freebox, katerih število se giba okoli pet milijonov. Uporabniki naročniškega paketa Freebox lahko do spletnih reklam dostopajo le, če predhodno ročno spremenijo nastavitve usmerjevalnika, kar pa je za mnoge vse prej kot enostavno opravilo.

Čeprav so številni uporabniki navdušeni nad odločitvijo podjetja Free o privzetem blokiranju vseh reklamnih oglasov na svetovnem spletu, se je ponudnik internetnih storitev za to potezo odločil izključno z namenom, da bi od spletnih oglaševalcev iztržil denar. Ta bo namreč uporabnikom posredoval zgolj reklamne oglase tistih podjetij, ki mu bodo za to plačala. Nad »zamislijo« podjetja Free so najmanj navdušeni pri podjetju Google, saj so ga francoskim telekomunikacijskim regulatorjem že prijavili zaradi namernega oviranja spletnega prometa. Odločitev o zakonitosti blokiranja spletnih reklam bo znana še pred poletjem.


Prijavi napako v članku