Facebook
02.07.2012 07:00
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Svetovna zmeda zaradi Facebookovih e-naslovov

Če elektronske pošte niste prejeli, obstaja zelo velika verjetnost, da je ta obtičala v Facebookovem samostojnem sistemu za e-pošto.
Če elektronske pošte niste prejeli, obstaja zelo velika verjetnost, da je ta obtičala v Facebookovem samostojnem sistemu za e-pošto.

Pred kratkim smo poročali, da je Facebook povsem samovoljno in brez obvestila uporabnikom zamenjal lastni elektronski naslov z naslovom, ki ima domeno @facebook.com. Gre za popolnoma samostojen sistem za elektronsko pošto, ki omogoča komunikacijo med uporabniki brez »zadeve« in zagotavlja možnost prilagajanja želenih in nezaželenih sogovornikov preko elektronske pošte. Kdor tega ne želi, mora v profilu ročno popraviti elektronski naslov.

Vodilni priljubljenega družbenega omrežja so v izjavi za javnost zapisali, da so to storili z namenom poenotenja komunikacij. Vsa elektronska pošta, ki jo uporabnik prejme na elektronski naslov @facebook.com, se namreč znajde med njegovimi zasebnimi sporočili na Facebooku. Čeprav je namera dobra (razen te, da je Facebook e-naslov uporabnikom samovoljo vsilil), težava nastane pri mobilnih aplikacijah. Ker te naslove za pošiljanje elektronske pošte pogosto jemljejo s Facebooka, je uporabnikova pošta »letela« v Facebookov elektronski poštni predal in ne v klasičnega.

Najslabše pri vsem skupaj je, da Facebookov samostojen sistem za elektronsko pošto ne deluje zanesljivo. Mnogi uporabniki njegovih storitev so se namreč pritožili, da znatno število poslanih elektronskih sporočil niso nikoli prejeli. Ta so dejansko izginila neznano kam. To težavo so že potrdili tudi pri priljubljenem družbenem omrežju. Poleg tega mora uporabnik elektronsko pošto vedno preverjati v klasičnem in Facebookovem poštnem predalu, kar zanj pomeni dvojno delo. Če nočete imeti teh težav, vam svetujemo, da čim prej izbrišete Facebookov elektronski naslov iz vašega profila. Navodila so vam na voljo na spletni strani http://goo.gl/nVOz0.


Prijavi napako v članku