Prenosni računalniki
25.02.2021 11:07
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Surface Laptop 4 vendarle s procesorjem AMD Ryzen 5?

Novi Microsoft Surface Laptop 4 naj bi bil kos tudi zahtevnejšim nalogam!
Novi Microsoft Surface Laptop 4 naj bi bil kos tudi zahtevnejšim nalogam!

Na začetku lanskega leta so pri podjetju Microsoft svojo družino hibridnih tabličnih računalnikov Surface Laptop 3 prvič opremili s procesorjem podjetja AMD, ki pa je nekaj posebnega. Novi procesor je namreč opremljen z oznako AMD Ryzen Surface Edition, od običajnega procesorja AMD Ryzen pa se razlikuje po dodatnem grafičnem jedru. To je tudi razlog, zakaj naj bi bil novi Microsoft Surface Laptop 3 zmogljivejši v primerjavi s tedanjim konkurenčnim prenosnikom MacBook Pro.

Kot kaže, se bo za podobno potezo Microsoft odločil tudi pri pripravi novega prenosnega računalnika Surface Laptop 4, ki naj bi bil javnosti razkrit aprila letos. Ta naj bi bil opremljen z novimi procesorji AMD, in sicer modelom Ryzen 5 3580U. Ta za preračunavanje podatkov uporablja šest procesorskih sredic oziroma 12 navideznih jeder frekvence med 2,1 gigahercev (osnovna frekvenca) in 3,7 gigahercev. Grafičnim vsebinam pa bo kos Radeon Vega 9. Kar se pa tiče sistemskih pomnilnikov pa bo tu zagotovljena podporo za sistemske pomnilnike DDR4 in sicer frekvence 2.400 mehagercev.

Prenosni računalniki Microsoft Surface Laptop 4 bodo namenjeni širokemu spektru uporabnikov. Poleg tega bodo na voljo z zasloni s 34,3 centimetrsko (13,5-palčno) diagonalo in 38,1 centimetrsko (15-palčno) diagonalo. V evropskem prostoru naj bi bilo za vstopno različico treba odšteti okoli 1000 evrov. Po vsej verjetnosti bo šlo za prenosnik Microsoft Surface Laptop 4 s 13,5-palčno diagonalo in procesorjem AMD. Več o novincu pa naj bi bilo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku