Računalništvo, telefonija
22.04.2018 07:50

Deli z drugimi:

Share

Superzmogljiva grafična kartica AMD Radeon RX Vega kmalu tudi za kompaktne računalnike!

Podjetju Powercolor je kot prvemu uspelo izdelati kompaktno različico zmogljive grafične lartice AMD Radeon RX Vega.
Podjetju Powercolor je kot prvemu uspelo izdelati kompaktno različico zmogljive grafične lartice AMD Radeon RX Vega.

Lani poleti so pri podjetju AMD predstavili novo družino grafičnih kartic Radeon RX Vega. Tu gre za nadvse zmogljive grafične rešitve, ki se po zmogljivosti lahko postavijo med grafični kartici GeForce GTX 1080 in GeForce GTX 1080 Ti podjetja Nvidia. Kupci pa lahko izbirajo med tremi modeli in sicer Radeon RX Vega 64, Radeon RX Vega 64 Limited Edition in Radeon RX Vega 64 Liquid Cooled. Za manj zahtevnejše uporabnike pa je podjetje AMD pripravilo kartico Radeon RX Vega 56.

Ker pa vse več ljubiteljev računalniških iger posega po kompaktnih računalniških sistemih, je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj bomo dobili kompaktno različico nove družine grafičnih kartic AMD. Kot prvo naj bi kompaktno različico grafične kartice AMD Radeon RX Vega ponudilo v prodajo podjetje Powercolor. To je namreč razkrilo prototip grafične kartice Radeon RX Vega Nano, ki jo bomo zlahka vstavili tudi v nadvse kompaktna ohišja osebnih računalnikom, ki so vse bolj popularna.

Čeprav so pri podjetju Powercolor že pripravili delujoč prototip superzmogljive in kompaktne grafične kartice Radeon RX Vega Nano trenutno žal še ni znano, kdaj bo ta na voljo v prosti prodaji. Ker pa so ljubitelji računalniških iger zanjo že izkazali precejšnje zanimanje verjamemo, da bi lahko ta grafična kartica na trg prispela že letos, po vsej verjetnosti še pred koncem letošnje jeseni.


Prijavi napako v članku