Telefoni
13.12.2014 07:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Supertanki Oppo R5 prenese vse oblike »mučenja«

Pametni mobilni telefon Oppo R5 bomo le stežka uničili.
Pametni mobilni telefon Oppo R5 bomo le stežka uničili.

Pred kratkim smo poročali o novem Applovem patentu, ki namiguje na to, da pri tehnološkem gigantu iz Cupertina načrtujejo razvoj sistema, ki bo preprečil padec telefona neposredno na zaslon (bit.ly/Apple-Zaslon). Takega patenta zagotovo ne bodo potrebovali pri podjetju Oppo, saj so njihovi pametni mobilni telefoni že zdaj izjemno odporni na padce in udarce. Pred kratkim pa se je še posebno izkazal supertanki mobilnik R5 debeline zgolj 4,85 milimetra, saj lahko brez poškodb prenese tudi najhujše oblike »trpinčenja«.

Iz videoposnetka, ki je objavljen spodaj oziroma na spletnem naslovu bit.ly/R5-MASH, je razvidno, da pametni mobilni telefon Oppo R5 brez težav prenese rezanje jabolk in lubenic, trenje orehov ter celo zabijanje žebljev v les. Eden najtanjših pametnih mobilnih telefonov na svetu brez poškodb preživi tudi v primeru, ko čezenj zapelje osebni avtomobil. S tem videoposnetkom so inženirji podjetja Oppo želeli dokazati, da se pri pripravi mobilnika R5 niso odrekli vzdržljivosti, kot se je to na primer zgodilo pri pripravi Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus.

Pametni mobilni telefon Oppo R5 je za nameček še relativno zmogljiv, saj je opremljen s kar 5,2-palčnim (13,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, 8-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 615 frekvence 1,5 gigaherca, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Za zajem kakovostnih fotografij je zadolžen digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, za spletne konference pa kamera ločljivosti petih milijonov točk. Dovolj dolgo avtonomijo zagotavlja baterija zmogljivosti 2.000 miliamperskih ur, povezovanje v hitra mobilna omrežja pa povezava 4G/LTE. Na njem kakopak domuje Android 4.4 KitKat s prirejenim grafičnim vmesnikom Oppo ColorOS 2.0.


Prijavi napako v članku