Telefoni
03.09.2014 15:11

Deli z drugimi:

Share

Superpoceni mobilnik pod okriljem Googla že konec septembra?

Za prvi pametni mobilni telefon zasnovan na osnovi mobilne platforme Android One bo potrebno odšteti le okoli preračunanih 73 evrov.
Za prvi pametni mobilni telefon zasnovan na osnovi mobilne platforme Android One bo potrebno odšteti le okoli preračunanih 73 evrov.

Podjetje Google naj bi 15. septembra predstavilo nadvse poceni pametni mobilni telefon, ki bo temeljil na osnovi mobilne platforme Android One, v prodajo pa naj bi novinec zašel proti koncu septembra. Novost bo sprva naprodaj le v Indiji, zanj pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti le okoli preračunanih 73 evrov. Proti koncu leta pa naj bi nadvse zanimivi Googlov mobilnik pristal še na prodajne police ameriških in evropskih trgovcev.

Iz doslej razkritih podatkov je razvidno, da bo poceni Googlov pametni mobilni telefon s platformo Android One po vsej verjetnosti opremljen z enojedrnim procesorjem Mediatek MT6575 frekvence enega gigaherca (sredica Cortex A9), 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom, režo za pomnilniško kartico microSD in podporo za dve telefonski kartici SIM. Zaradi tega bo novost kakopak pisana na kožo predvsem manj zahtevnim uporabnikom in tistim, ki se prvič srečujejo s svetom pametnih mobilnih telefonov. Več o tržno nadvse zanimivem Googlovem pametnem mobilnem telefonu pa naj bi bilo razkritega 15. septembra v okviru posebne konference.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku