Telefoni
31.10.2014 12:07
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Supermobilnik Google Nexus 6 razprodan v enem dnevu

Mobilnik Google Nexus 6 je kljub nekoliko visoki maloprodajni ceni zlahka prepričal uporabnike storitev mobilne telefonije.
Mobilnik Google Nexus 6 je kljub nekoliko visoki maloprodajni ceni zlahka prepričal uporabnike storitev mobilne telefonije.

Podjetje Google je pred kratkim s pripravo pametnega mobilnega telefona Nexus 6 uradno naznanilo pričetek dobe novega mobilnega operacijskega sistema Android s kodno oznako Lollipop. Ker novost onkraj luže kljub nekoliko visoki maloprodajni ceni (preračunanih 515 evrov za 32-gigabajtno in preračunanih 555 evrov za 64-gigabajtno različico) ponuja veliko, ne preseneča, da je računalniškemu gigantu uspelo vse zaloge novosti razprodati že v predprodaji, in sicer v manj kot 24 urah. Analitiki ocenjujejo, da bo novi Googlov mobilnik Nexus 6 zagotovo šel odlično v prodajo tudi na stari celini, čeprav bodo trgovci za 32-gigabajtno različico zahtevali okoli 650 evrov, za 64-gigabajtno različico pa kar 700 evrov.

Pametni mobilni telefon Nexus 6 je uporabnike storitev mobilne telefonije prepričal predvsem na račun zmogljive strojne opreme. Ta namreč obsega zaslon AMOLED s kar 5,96-palčno (15,1-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 2.560 x 1.440 slikovnih točk, procesor Qualcomm Snapdragon 805 frekvence 2,7 gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete treh gigabajtov in vgrajeno grafično kartico Adreno 420. Za shranjevanje podatkov je na voljo 32 gigabajtov oziroma 64 gigabajtov prostora, medtem ko je zajemanju kakovostnih fotografij kos digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk z dvojno bliskavico LED in optičnim stabilizatorjem slike. Sprednja kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk pa skrbi za kakovostno opravljanje spletnih konferenc.

Pametnemu mobilnemu telefonu Google Nexus 6 piko na i daje Android 5.0 Lollipop, saj prinaša novi grafični vmesnik za številne prednameščene programe, minimalistične gumbe za upravljanje in okrogle ikone. Nadvse zanimiv je tudi prenovljen sistem za obvestila, saj se ta uporabnikom prikazujejo v obliki pojavnega okna med uporabo aplikacije ali igranjem igre. Novost bo sicer v izbranih državah po vsem svetu naprodaj že 3. novembra.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku