Računalništvo, telefonija
05.11.2018 11:22

Deli z drugimi:

Share

Super novica za vse lastnike telefonov Nokia 6.1!

Android 9.0 Pie se odlično prilega pametnemu mobilnemu telefonu Nokia 6.1!
Android 9.0 Pie se odlično prilega pametnemu mobilnemu telefonu Nokia 6.1!

Vse več uporabnikov se ozira po mobilnem operacijskem sistemu Android 9.0 Pie, saj ta prinaša številne zelo uporabne funkcije in možnosti (http://bit.ly/2MFBukY). Novost je bila seveda najprej na voljo uporabnikom novejših Googlovih pametnih mobilnih telefonov družine Pixel, nekoliko kasneje pa je bila na voljo še za izbrane modele pametnih mobilnih telefonov vodilnih podjetji. Medtem ko so številna podjetja novi mobilni operacijski sistem Android namestila le na izbrane izdelke višjega cenovnega razreda, to ne drži za pametne mobilne telefone Nokia.

Podjetje Nokia je namreč najavilo razpoložljivost mobilnega operacijskega sistema Android 9.0 Pie za pametni mobilni telefon Nokia 6.1. Nadgradnjo bodo prejeli vsi uporabniki širom sveta, ki so novost kupili v prosti prodaji oziroma po subvencionirani ceni, pri čemer slednji niso bili deležni pretiranih prilagoditev sistema Android s s strni ponudnika storitev mobilne telefonije. Posodobitev je seveda na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air), o razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo obvestila mobilna naprava sama.

Uporabniki bodo seveda prejeli »čisto« različico operacijskega sistema Android 9.0 Pie. To pomeni, da bosta grafični vmesnik in izkušnja enaka tisti, ki jo najdemo na novejših pametnih mobilnih telefonih Pixel podjetja Google.


Prijavi napako v članku