Računalništvo, telefonija
10.11.2016 13:50

Deli z drugimi:

Share

Super novica za lastnike telefonov Samsung Galaxy S7!

Android 7.0 Nougat se odlično prilega telefonu Samsung Galaxy S7!
Android 7.0 Nougat se odlično prilega telefonu Samsung Galaxy S7!

Eden najboljših pametnih mobilnih telefonov na svetu Samsung Galaxy S7 bo kmalu postal še boljši in bo zagotovo med uporabniki še bolj priljubljen. Podjetje Samsung je za pametna mobilna telefona Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge namreč pripravil poskusno različico operacijskega sistema Android 7.0 Nougat, ki je na voljo testnim uporabnikom programa Samsung Galaxy Beta. Čeprav je novost trenutno na voljo le uporabnikom v Združenih državah Amerike, Združenem kraljestvu in v Južni Koreji, verjamemo, da bo končna različica kmalu na voljo vsem uporabnikom širom sveta, saj bo to le še spodbudilo prodajo enega najboljših pametnih mobilnih telefonov na svetu.

Kaj bodo dejansko uporabniki pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge pridobili z namestitvijo mobilnega operacijskega sistema Android 7.0 Nougat? Pri podjetju Google zagotavljajo, da novi Android v primerjavi s predhodnikom prinaša kar 250 večjih novosti. Med vsemi nedvomno izstopa tista, ki omogoča sočasno uporabo dveh aplikacij, in sicer eno ob drugi. Pri tem pa je velikost posamezne aplikacije poljubna. V osnovi gre za »kopijo« možnosti, ki jo imajo uporabniki tabličnih računalnikov Appple iPad od sprostitve mobilnega operacijskega sistema iOS 9. Nič manj zanimiva ni možnost neposrednega odgovarjanja na sporočila, ki se prikažejo v nadzorni vrstici, kar bo prišlo prav predvsem pri sporočilih in elektronski pošti.

Z namestitvijo novega Androida 7.0 Nougat naj bi se izboljšala tudi avtonomija delovanja pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge, saj je inženirjem podjetja Google uspelo zmanjšati porabo električne energije. Zmanjšana bo tudi, ko bo mobilna naprava v mirovanju ali jo bomo z izključenim zaslonom prenašali naokrog. Seveda ne gre spregledati napredne podpore za izris 3D vsebin in napredni platformi za navidezno resničnost na mobilnih napravah. Novi Android 7.0 Nougat prinaša celo izboljšave na področju nameščanja mobilnih aplikacij, saj se namestijo kar 75 odstotkov hitreje in na pomnilniku pametnega mobilnega telefona porabijo precej manj prostora kot pa pri uporabi mobilnega operacijskega sistema Android 6.0 Marshmallow.


Prijavi napako v članku