Igre
26.05.2009 11:01
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sucker Punch z nevarnim udarcem

Infamous ponuja fantastični animacijski sistem, ki se samodejno prilagaja okolici.
Infamous ponuja fantastični animacijski sistem, ki se samodejno prilagaja okolici.

Dejstvo, da bo igra Infamous izšla še pred koncem tega meseca, bo vsekakor navdušilo vse privržence igralne konzole Playstation 3. Pravijo, da igra prihaja v neprimernem času- tik pred E3, ko so navdušenci računalniških iger osredotočeni zgolj na prihodnost. Toda prvo rokovanje z igro vas bo vsekakor odvrnilo od vseh zloglasnih napovedi, novic in demo proizvodov, ki se famozno napovedujejo za začetek junija. Brezhibna animacija, vrhunsko načrtovanje določenih ravni igre in zanimiv moralni sistem so stvari, ki kažejo na velik potencial – ki pa se more le še skristalizirati z ohranjanjem enakega tempa napetosti čez celotno igro.

Igra je postavljena v okolje postapokaliptičnega mesta, opustošenega od nasilja, ki ga kot lik Colea rešujete vi. Mesto je sedaj v karanteni – natrpano s preživelimi, ki ustanavljajo različne tolpe, in sestradanimi civilisti, ki tavajo po ulicah. K sreči kot Cole zaradi eksplozije podedujete elektrobazirane supersposobnosti, ki vam omogočajo, da v sovražnika spustite 10.000 V električne energije (skoraj za celotno elektrarno Vuzenica), mu ob tem voščite še srečno novo leto in brez posledic 50 m globokega padca odkorakate v neznano. Čisti užitek!

Prva stopnja, imenovana Food Drop, vas bo seznanila s Coleovimi osnovnimi sposobnosti. Pričeli boste na vrhu zgradbe, skupaj s prijateljem Zekeom, kompanjonom, ki vam pomaga pri odkrivanju vaših nadnaravnih moči. Predmete in ljudi boste lahko elektricirali s pomočjo držanja tipke L1 in klikanjem R1, medtem ko boste lahko elektrošoke izvajali s pomočjo tipk L1 in X. Vsa ta električna opravila, vas bodo hitro iztrošila (pomanjkanje elektrike?), zato boste morali čim prej najti vir napajanja in s pomočjo L2 napolniti vaše prazne baterije.

Poudariti je potrebno še eno stvar, in sicer neverjetno dobro predstavljanje zgodbe, ki se s pomočjo animiranih kartic odvija tekom vašega popotovanja. Podoben slog je ubrala že igra Mirror’s Edge, ki pa se sodeč na videno le stežka kosa z Infamousovim.


Prijavi napako v članku